Eczacılık Fakültesi

TEB ECZACILIK AKADEMİSİ 2017 YILI BİLİM ÖDÜLÜ Prof.Dr.Ş.Güniz Küçükgüzel’in

Eczacılık mesleğinin en üst kuruluşu olan Türk Eczacılar Birliği Eczacılık Akademisi tarafından 2005 yılından bu yana her yıl, eczacılık bilimleri alanında araştırma yapan ve/veya bu alanların mensubu olan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu bilim insanlarının seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini değerlendirmek, üstün niteliklerini onayarak kamuoyuna duyurmak ve bir teşvik unsuru olmak üzere Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri verilmektedir.

TEB ECZACILIK AKADEMİSİ 2017 YILI BİLİM HİZMET VE TEŞVİK ÖDÜLLERİ töreni Dünya Eczacılık Günü olan 25 Eylül’de Ankara’da JW.Marriot Otelde TEB Başkanı ve Türk Eczacılar Birliği Eczacılık Akademisi ev sahipliğinde AKP Malatya Milletvekili Ecz.Öznur Çalık, Eski dönem Sağlık Bakanı Ecz.Kazım Dinç, geçmiş dönem milletvekili Ecz.Mehmet Domaç, TEB’e bağlı Bölge Eczacı Odaları Başkanları, TEKB yönetim kurulu başkanı Ecz.Mustafa Turunç, kooperatif başkanları, Hacettepe, Gazi, Marmara Eczacılık Fakültesi öğretim üye ve elemanlarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

TEB Başkanı Çolak, ekonomik ve toplumsal hedeflere ulaşmak bakımından bilimin değerinin yadsınamaz olduğunu, dünyada gelişmiş ülkelerin tümünün hedeflerini bilim politikaları üzerine inşa ettiklerini, Eczacılık Akademisinin her yıl ilaç ve eczacılık alanında çalışan bilim insanlarının araştırma, çalışma ve hizmetlerini görünür kılmak için Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'ni verdiğini ifade eden Çolak, ödüle layık gören bilim insanlarını kutladığı açılış konuşmasından sonra, kürsüye gelen Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu Başkanı Dr.Hakkı Gürsöz’ün kurumda 30 bilimsel komisyon bulunduğu komisyonlarda 300'e yakın öğretim görevlisi ile eczacılık fakültelerinden 150 akademisyenin görev aldığını, ilaç alanında yerelleşme adına güzel gelişmelerin olduğunu kaydetti. AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Ecz. Öznur Çalık ise, ödül alan akademisyen ve kurumları kutlayan, bilimin önemini vurgulayan  konuşmasının ardından, Türk Eczacılar Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof.Dr. Tayfun Uzbay’ın ödül kriterlerini ve hesaplamalarını açıkladığı konuşmasının ardından ödül törenine geçilmiştir.

TEB Eczacılık Akademisi tarafından düzenlenen 2017 Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödül Töreni'nde Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalından  Prof. Dr. Ş.Güniz Küçükgüzel jüri Bilim Ödülü kategorisinde ödüle layık görülmüştür. Prof. Dr. Ş.Güniz Küçükgüzel Bilim Ödülü plaket ve beratını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Ecz. Öznur Çalık’dan almıştır.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 28.09.2017 08:58:54 tarihinde güncellenmiştir.