EPSA Güz Kongresinde Öğrencilerimiz

Çek Cumhuriyeti'de 28 Ekim-2 Kasım 2014 tarihleri arasında onbirincisi gerçekleşen EPSA Güz Kongresi'ne MUPSA'dan 7 üye katıldı. Konusu “Patient at the Centre of Healthcare - from Lab to the Citizens | Sağlık Hizmetlerinin Merkezinde Eczacı - Labaratuardan İnsanlara.” olan kongrede ilacın araştırma sürecinden raflara, oradan da insanlara ulaşma serüveni ve geçtiği süreçlerden bahsedildi. Bu süreçlerde önemli rol oynayan profesyonellerle tanışma ve sonrasında yapılan interaktif panellerle soru sorma fırsatı elde edildi. Resmi delege olarak MUPSA eski başkanı Rabia Sena Türker ve Samet Sercan Korkmaz; katılımcı olaraksa eski LS İrem Konuk, IMP Koordinatörü Polen Sev, Halkla İlişkiler Koordinatörü Şenay Doğan, Gizem Ertürk ve Tuğçe Karagöbek Marmara Üniversitesi'ni temsilen orada bulundular. Aynı zamanda Gebelikte Farmakoterapi, Ar-Ge Basamakları, Biyofarmasötikler, Preklinik Çalışmalar, Alkol Tüketiminin Zararları ve Alkol Politikaları gibi workshoplarla; Zaman Yönetimi, Kaynak Geliştirme, Duygusal Zeka, Liderik Becerileri, Anlaşmazlık Yönetimi konulu eğitimler de kongrenin interaktif kısmı arasında yer aldı. Halk sağlığı projesi olaraksa yerel halkın tansiyonları ölçüldü. Ayrıca düzenlenen uluslararası gecede her ülkeden katılımcılar, kendi ülkelerine özgü giysileriyle, yiyecek ve içeceklerini tanıttılar. Toplamda 32 Avrupa ülkesinden 300 eczacılık öğrencisini buluşturan ve bilgi alışverişinde bulunmasını sağlayan kongre, gala yemeği ve sertifikaların dağıtılmasıyla sona erdi.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 16.11.2014 21:08:56 tarihinde güncellenmiştir.