26-29 Nisan tarihlerinde 3.İVEK gerçekleştirildi

3. İVEK Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi

İVEK Vakfı tarafından “İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı” temasıyla bu sene üçüncüsü düzenlenen İVEK Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi, 26-29 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir. Kongre başkanlığını Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Güniz Küçükgüzel’in üstlendiği kongrenin açılış töreni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Kongre Başkanı Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel açılış konuşmasında “Kongremizin bilimsel programında Türkiye’mizin her alanının stratejik planlarında sağlık ve ilaç konusunda bildirilen hedef konuların ele alınmasına özen gösterilmiş, eczacılığın tüm alanlarında çalışanların bir araya getirilmesi ve 2023 yılına ışık tutması hedeflenmiştir. Kongrede ilaç ve eczacılık ile ilgili sorunlarımıza çözüm olma yolunda adımların atılması planlanıyor. Ülkemizin biyoteknolojik ürünlerin yerli üretimini arttırmak konusunda endüstri, akademisyen ve kamunun bir araya getirileceği İVEKBİO konferansı gerçekleştirilecektir” sözleriyle kongrenin çizgisi hakkında bilgilendirmede bulunmuştur.  Ardından kongre Onursal Başkanı Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M. Emin Arat’ın vekili Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Bozlağan ise konuşmasında, eczanelerin birinci derecede bir sağlık bakım merkezi olduğu, ülkemizde yaygın bir eczane ağı ile en ücra noktalara kadar sağlık hizmetini sürdüren eczacıların, diğer taraftan ilaç üretimi, araştırma geliştirme ve üniversitelerimizde bilimsel üretimleriyle de insanlığa önemli hizmetler sunduğu, Üniversitemiz Eczacılık Fakültesinin dönem başkanlığını üstlendiği 3.İVEK kongresi ise bu bilgi paylaşımı için önemli bir fırsat olduğunu belirtmiştir.  Kongre Onursal Başkanı Medipol Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sabahattin Aydın, TEB Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak, SGK Başkan Yardımcısı Op.Dr.Orhan Koç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Adana Milletvekili ve İVEK Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr.Necdet Ünüvar açılış töreni kapsamında birer konuşma yapmışlardır. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ yaptığı açılış konuşmasında “Sağlıkta dönüşüm programımızın bütün hikayesi, vatandaşın yaşadığı problemlerin sonlandırılması, amacımızın herkesin hayatını kolaylaştırıp sıkıntılarını ortadan kaldırmak amaçlı bir program olduğunu, Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemi vatandaşlarımızı finansal anlamda korumayı ve daha da güçlendirmeyi amaçladığını, Türkiye’de hiç bir vatandaşımız her hangi bir sağlık harcaması yapma ihtiyacı duyduğu zaman harcadığı paradan dolayı mağdur olmayacağını” belirtmiştir.

Dört gün süren  ve 8800 kişinin kayıt yaptırdığı etkinliğe, akademisyenler, eczacılık fakültesi öğrencileri, serbest eczacılar, kamu eczacıları, meslek örgütlerinin ve ilaç endüstrisinin temsilcileri yoğun ilgi göstermiştir. İlaç ve eczacılıkla ilgili "benim de söyleyecek bir sözüm var" diyen 300'ün üzerinde ulusal ve uluslararası konuşmacımızın katıldığı 1000'in üzerinde posterin sunulduğu dolu dolu bilimsel bir program gerçekleştirilmiştir.

Bir öncekinden daha iyisini gerçekleştirme iddiasıyla yol alınan İVEK kongresine bu sene İVEKBİO 2017 sempozyumu 9 akademisyen, 7 firma ve 1 TPE uzmanı sunum, 60 poster bildiri ile gerçekleştirilmiş, biyoteknolojik ve biyobenzer ürünler adına geleceğimiz için önemli bir adım atılmıştır.

Aynı zamanda öğrencilerin mesleki eğitimlerini destekleyecek yönde bilgi birikimlerini ve farkındalıklarını artırmak, meslektaşları ile tanışmak ve kendi aralarında kaynaşmak amacıyla İVEK Öğrenci Çalıştayı gerçekleştirilmiş ve mesleğe yön verecek paneller düzenlenmiştir.

3. İVEK Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi, dördüncü günün sonunda yapılan kapanış oturumu ve  ödül töreni ile sona ermiştir.