Uluslararası 5.Marmara Eczacılık Fakültesi Öğrenci Kongresi Yapıldı

Fakültemiz ev sahipliğinde 4-6 Ekim 2019 tarihleri arasında Uluslararası 5.Marmara Eczacılık Fakültesi Öğrenci Kongresi (5.MEFKO) İstanbul pendik Green Park Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.

Kongre açılışı Dekanımız Prof.Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel'in konuşması ile başlamış, takiben Kongre Öğrenci Başkanı Fatih Yeter'in konuşmaları ile devam etmiştir.  Türkiye'nin dört bir yerinden 600'e yakın eczacılık fakültesi öğrencisinin katıldığı kongrede, 18  konuşmacı 13 farklı oturumda sunum yapmışlardır.

Eczacılık ve Eczacılık Eğitiminde Sorunlar "Başkanlar-Sorular" oturumunda mesleğimizin sorunları öğrenci gözüyle değerlendirilmiş; meslek örgütü başkan ve temsilcileri ile birlikte  çözüm önerileri getirilmiştir.

Kongremizin ana teması olan eczacılık Biyoteknolojisi (Mefko-Biyo) yanında, Eczacılıkta Kooperatifcilik, sektörde girişimcilik, onkoloji eczacılığı, sağlık hukuku gibi konularda birbirinden değerli konuşmacılar güncel bilgileri katılımcılarla paylaşmışlardır. Aşkın Biyokimyası sunumu öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi görmüştür. Kongrede majistral, bitkisel çay hazırlama, klinik eczacılık, kozmetik atölyesi gibi atölye çalışmalarına yaklaşık 200 öğrenci katılmıştır. Yoga atölyesine katılan öğrencilerimiz zinde bir şekilde oturumları takip etmişlerdir.

Kongrede bilimsel komite tarafından seçilen 10 özet poster olarak sergilenmiştir. Kongre sonuç bildirgesinin okunması ve geleneksel kongre toplu resim çekimi ile bilimsel program sona ermiştir.

Kongre sosyal programı kapsamında çeşitli kültürel gezileri ile İstanbul dışından katılan öğrencilerimiz hoşça vakit geçirmişlerdir.