MUPSA KariyeRx Etkinliği

MUPSA Proje ve Eğitim takımının katkılarıyla 19 Nisan 2017 tarihinde 10.30-16.00 saatleri arasında öğrencilere geleceğe yön vermek ve kariyer planlamalarında bir fikir oluşturmak amacıyla KariyeRx adlı etkinlik gerçekleştirilmiştir. Etkinlik özgeçmiş oluşturma, mülakat teknikleri ve firmaların ilgili departman sunumları ( Klinik araştırmalar, medikal departmanı, Ar-ge ) şeklinde oluşturulmuştur. Program kariyer.net'in pazarlama takım lideri Tuzel Turgut'un yaptığı özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri sunumuyla başlamıştır. Sunumda özgeçmiş, referans, mülakat gibi kavramlar üzerinde durulmuştur. Departman sunumları Abdi İbrahim Biyoeşdeğerlik Müdürü Dr.Ecz.Mba Cem Önal ile başlamıştır. Abdi İbrahim'de eczacılar için fırsatlar, stajlar, eczacılıkta endüstri seçeneği için örnekler, biyoeşdeğerlik, Ar-Ge çalışmaları, klinik araştırmalar, farmakovijilans hakkında bilgiler verilmiş, katılımcıların merak ettiği sorular Cem Önal tarafından cevaplanmıştır. Program Bilim İlaç Medikal Destek Müdürü Uzman Dr. Metin Topsakal ile devam etmiştir. İlaç firmalarındaki medikal departmanı, medikal ve pazarlama departmanları arasındaki ilişki hakkında bilgiler sunulmuş ve öğrenci soruları cevaplanmıştır. Son oturumda ise Nobel İlaç Ar-Ge Müdürü Dr. Ecz. Abdullah Uslu ile gerçekleşmiştir. İlaç fabrikalarının işlevleri, ilaç endüstrisinde uygulamalar, biyoteknolojik ilaçlar hakkında bilgi verilip, Qbd ve PAT gibi kavramlar açıklanıp, merak edilen soruların cevaplanması ile kariyer günü etkinliği sona ermiştir.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 23.04.2017 21:05:54 tarihinde güncellenmiştir.