Marmara Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği’nin (MUPSA) TWINNET-2019 Etkinliği

MUPSA’ nın bu yılki TWINNET etkinliğinin ilk kısmının CPSA (Croatian Pharmacy and Medical Biochemistry Students’ Association) tarafından 5-10 Mart 2019 tarihleri arasında Zagreb’ te organize edilmesinin ardından 2. kısmı 23- 28 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Hırvatistan’dan gelen 10 eczacılık öğrencisi ile 25 Mart 2019 Pazartesi günü Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bedia Kaymakçıoğlu’nun açılış konuşması ardından başlayan eğitim programında sırasıyla Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Buket Aksu, Abdi İbrahim İlaç’tan Udaya Kumar Dude, Abbot’tan Ecz. Ufuk Kır sunumlarını gerçekleştirdiler. EPSA Trainer’ı Ebru Kuruldak önderliğinde “İletişim” konulu training verildi. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Tıbbi Çay Hazırlama Workshop’u” ile ilk gün eğitimi tamamlandı.

26 Mart 2019 Salı günü gerçekleştirilen eğitim programında ise, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu ve Novartis Onkoloji Medikal Müdürü Ecz. Murat Akdere sunumlarını yaptıktan sonra İstanbul Eczacı Odası’ na bir ziyaret gerçekleştirildi.

Eğitim programından arta kalan zamanlarda sosyal ve kültürel programa da önem verilen etkinlikte boğaz turu yapıldı, Galata Kulesi, Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı ziyaret edildi. İstanbul’un merkezi ve turistik konumlarından Taksim, Kadıköy, Beşiktaş, Eminönü, Sultanahmet’te vakit geçirilerek Türk kültürünün ve Türk yemeklerinin tanıtıldığı etkinlik Türk gecesi ile son buldu.


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 01.04.2019 15:57:09 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM