Bilim Saati Etkinliği 3

15 Şubat 2016 Pazartesi günü Fakültemizin Bilim Saati Etkinliği kapsamında öğretim üyemiz Prof.Dr. Osman Ziya Seyhan,  Prof.Mustafa Nevzat Salonunda “Kaos Teorisi ve Yaşam” başlıklı  ve üç bölümden oluşan bir sunum yapmıştır. İlk bölümde kısaca klasik fiziğin gelişimi, Kaos’un tarihçesi ve bilimdeki yerine değinilmiştir. İkinci bölümde Kaos Teorisinin önermeleriyle dikkat çeken Fraktal kavramı ve örüntü bilgisinin açıklanması, Julia ve Mandelbrot kümeleri ile örüntü bakışına doğru bir adım atılmış ve üçüncü bölümde; Emergence Behavior denilen zuhur eden ya da beliren davranış modellerinin kaotik sistem olarak ele alınması ile sunu tamamlanmıştır.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 25.04.2016 11:34:34 tarihinde güncellenmiştir.