Tromboz Sempozyumu

Prof. Dr. Orhan Ulutin anısına düzenlenen Tromboz Sempozyumu 7-8 Eylül 2013 tarihlerinde Nevşehir'e bağlı Özkonak'ta 30'a yakın katılımcıyla gerçekleştirildi. Organizasyonunda fakültemizin de yer aldığı ve Prof. Ulutin anısına düzenlenen bu üçüncü sempozyuma Prof.Dr. Nesrin Emekli'nin ailesinden kalan evi restore ederek Özkonak'a kazandırdığı Bilim Evi ev sahipliği yaptı.

6 Eylül Cuma sabahı Nevşehir havaalanına inen grubumuzu üniversitemizde uzun yıllar idarecilik yapmış olan ve şu an Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nesrin Emekli yerel kıyafetiyle karşıladı. Konağa yerleştikten sonra Avanos Belediyesi'nin tahsis ettiği özel tur otobüsüyle peribacalarını, Ürgüp'ü ve çömlek atölyesini gezen grup Bilim Evi'nde hazırlanan yöresel akşam yemeğine katıldı.

Sempozyumun bilimsel programı 7 Eylül Cumartesi sabahı Prof. Emekli ve düzenleme kurulu üyeleri Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şermin Tetik ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Sancar'ın hoşgeldiniz konuşmalarıyla başladı.  Prof. Emekli'ye takdim edilen teşekkür belgesinin ardından Prof. Dr. Muzaffer Demir Trombozda Son Gelişmeler adlı sunumunu yaptı. Prof. Dr. Turay Yardımcı'nın oturum başkanlığı yaptığı oturumun ardından öğleden sonra Göreme Açıkhava Müzesi ve Kaymaklı Yeraltı Şehri ziyaret edildi ve Avanos'ta gondol gezisinin ardından Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükçü'nün düzenlediği otantik akşam yemeğine geçildi. Özkonak Bilim Evi'nde gece açık havada devam eden sempozyumun bu bölümü Özkonak sakinlerine de açıldı ve çevre hanelerden gelen konuklar, Prof. Dr. Nejat Akar'ın "Her Kitabın Bir Öyküsü Var" ve Prof. Dr. Muzaffer Demir'in "Mitoloji ve Tıp" adlı ilginç sunumlarını keyifle dinlediler. Gece oturumunda ayrıca Biyolog Ressam Ece Akar'ın çalışmaları da ekrana yansıtıldı. Gece oturumunu yöneten Prof. Dr. Şengün Ulutin eşi Ulutin'den ve anısına düzenlenen bu  sempozyumdan bahsederken duygusal anlar yaşandı.

8 Eylül Pazar sabahı Bilim Evi'ndeki odalardan 1 numaralı olanına Prof. Dr. Orhan Ulutin'in adı verildi. Prof. Dr. Turgut Ulutin "Babam Orhan Ulutin" adlı sunumunda dünya çapındaki değerli bilim adamının akademik yaşantısından ilginç anıları ve fotoğrafları paylaştı. Katılım belgelerinin dağıtılmasının ardından Özkonak Yeraltı Şehri ve üzüm bağları gezildi. Havaalanına dönüş için konaktan ayrılan katılımcılar unutamayacakları bir program olduğunu belirterek misafirperverlikleri için Emekli ailesine teşekkür ettiler.

Sempozyuma katılan tüm katılımcılara, eşsiz konukseverlikleri için Prof. Dr. Nesrin Emekli ve ailesine ve tur organizasyonları için Avanos Belediyesi'ne içten teşekkürlerimizi sunarız.

Sempozyum Fotoğrafları

Sempozyum Duyurusu ve Programı

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 15.09.2013 06:47:51 tarihinde güncellenmiştir.