Bilim Saati Etkinliği 4

Fakültemizin Bilim Saati Etkinliği kapsamında 29 Şubat 2016 Pazartesi günü öğretim üyemiz Prof.Dr. İlkay Küçükgüzel tarafından Mustafa Nevzat Salonunda “Hepatit-C virüsü enfeksiyonlarında kullanılan polimeraz inhibitörlerinin gelişimi” başlıklı bir seminer vermiştir. Sunumda Hepatit C virüsünün yapısı ve yaşam döngüsü, ilaçların tarihsel gelişim süreci ve yeni ilaçların tedaviye sunulmasındaki güçlükler, direnç gelişimi gibi sorunlar hakkında genel bir çerçeve çizildikten sonra, virüse ait NS5B polimeraz enziminin özellikleri, çalışma mekanizması, geliştirilen inhibitörler ve konuyla ilgili dünyadaki son gelişmeler ve Farmasötik Kimya anabilim dalında konuyla ilgili yapılan çalışmalardan örnekler sunulmuştur.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 24.04.2016 22:06:23 tarihinde güncellenmiştir.