Bilim Saati 2

04 Ocak 2017  Çarşamba günü Fakültemizin Bilim Saati Etkinliği kapsamında öğretim üyemiz Doç. Dr. Şule Rabuş, Prof.Mustafa Nevzat Pisak Salonunda  “Çocuk ve Ergenlerde Tip-2 Diyabet” başlıklı bir sunum yapmıştır. Sunumunda,Dünya genelindeki çocukluk çağı obezitesindeki epidemik artışa paralel şekilde tip 2 diyabet ve pre-diyabetik durumlar, obez çocuklarda ve adölesanlarda gittikçe daha sık görülmesinden, Gençlerdeki tip 2 diyabetin özellikle gelişmiş ülkelerde kısıtlı imkanları olan gruplarda daha sık gözlenmekte olduğundan, Eczacıların adölesanlar ve çocuklarda tip 2 diyabetin hem önlenmesinde (tip 2 diyabet riski yüksek çocukları belirleyerek) hem de tedavisinde önemli role sahip olduğundan bahsetmiştir. Bilim Saati Etkinliği sorumlu öğretim üyesi Prof.Dr.Güler Yalçın yaptığı teşekkür konuşmasının ardından Doç. Dr. Şule Rabuş’a Teşekkür belgesini takdim etmiştir.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 05.01.2017 21:19:16 tarihinde güncellenmiştir.