İskelet Kası Biyolojisinde MikroRNA'lar ve Egzersize Adaptasyon

Fakültemiz Prof. Mustafa Nevzat Pisak Konferans Salonu'nda 06.03.2017 tarihinde, Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mukaddes PALA'nın "İskelet Kası Biyolojisinde MikroRNA'lar ve Egzersize Adaptasyon" konulu sunumu gerçekleştirilmiştir.  Yrd. Doç. Dr. Mukaddes PALA konuşmasında RNA ve çeşitleri, gen ekspresyonu, mikroRNA (miRNA)’lar, miRNA –mRNA etkileşimi, dolaşımda bulunan miRNA’lar, iskelet kası biyolojisinde miRNA’lar, egzersiz çeşitlerinde miRNA’lar, kas hastalıklarında miRNA’lar ve fitness seviyelerinin belirlenmesinde miRNAlar konularında detaylı bilgi sunmuştur. Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Vekil Dekanı Sayın Prof. Dr. Fatma Töre’nin de katıldığı bu sunum sonunda Yrd. Doç. Dr. Mukaddes PALA’ya Dekanlığımız adına teşekkür belgesi takdim edilmiştir.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 09.03.2017 14:08:38 tarihinde güncellenmiştir.