Ecz. Aylin Sancar'dan "Eczacılık Mesleği" konulu sunum

Eczacılık Fakültesi Kalite Koordinatörümüz Uzm. Ecz. Aylin Sancar, 13.02.2018 tarihinde İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Beylerbeyi İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Meslekleri Tanıtım Toplantısı”’nda, “Eczacılık Mesleği” ile ilgili bir sunum yapmış ve akabinde öğrencilere atölye çalışması yaptırmıştır.

Tanıtım toplantısında; eczacılık mesleğinin tarihçesi, eczacıların serbest eczaneler dışında; hastanelerde, ilaç firmalarında, üniversitelerde, çeşitli laboratuvarlarda da çalışabilecekleri ve “halka en yakın sağlık danışmanları olduğu” anlatılmıştır.

Atölye çalışmasında ise; eczanenin arka kısmında yapma ilaçlar için bir laboratuvar kısmı olduğundan bahsedilerek, eczacıların ilaç yapma görevi anlatılmış; Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı tarafından, çocuklara zarar vermeyecek maddelerle geliştirilen ilaç formülasyonu, fakültemiz Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı ve Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı’ndan ödünç alınıp götürülen laboratuvar malzemeleri kullanılarak hazırlanmış ve her sınıftan bir öğrenciyle bahsi geçen ilaç hazırlanıp hasta rolü oynayan sınıf öğretmenine sunulmuştur.

 

 

 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 09.03.2018 15:43:37 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM