Eczacılık Fakültesi Farmakademi Kulübü "Farmakademik Günler" Kapsamında İlaç Sektörü İle Öğrencileri Buluşturdu

Fakültemiz öğrenci kulüplerinden Farmakademi Kulübünün 5-6-7 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlediği, "Farmakademik Günler" etkinliği kapsamında, genç eczacılar ve ilaç sektörünün farklı departmanlarından deneyimli isimler biraraya geldi. Etkinliğin 5 Aralık 2017’deki ilk oturumunda Dem İlaç Genel Müdürü Deniz Demir; kariyerinin nasıl şekillendiği ve sektörde eczacıların yeri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. İkinci oturum ise, Boehringer Ingelheim firmasında Medikal Müdür pozisyonunda çalışan Gözde Şenay’ın medikal departmanın iş kapsamı ve olanakları, genç eczacıların öğrencilik yıllarında izleyebilecekleri yol ve edinmeleri gereken donanımlar hakkında yaptığı sunumla devam etti.

6 Aralık 2017’de Berko İlaç İnsan Kaynakları Müdürü İbrahim Sarıyar, staj başvurularında ve işe alımlarda izlenen süreç, özgeçmiş hazırlama ve mülakat tekniklerinden bahsettiği bir sunum gerçekleştirdi. Aynı günün ikinci oturumda ise Abdi İbrahim Biyoteknoloji ve Onkoloji Direktörü Çiğdem Yılmaz kendi kariyer öyküsünden ve genç eczacılara verebileceği tavsiyelerden bahsetti. Sunumun devamında ise ülkemizin global ilaç pazarındaki yeri, biyoteknolojik ilaçların yükselişe geçişi ve bu alandaki yatırımlar hakkında görüşlerini paylaştı.

7 Aralık 2017’de etkinliğin ilk oturumu, Bayer Medikal Müdürü Ayşenur Aykan’ın hastane eczacılığından sektöre geçiş öyküsünü, kendi departmanı ve sektörde eczacı istihdam eden tüm departmanların iş kapsamı hakkındaki bilgilendirici sunumuyla başladı. Günün ikinci oturumu Fakültemiz mezunu, Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Ecz. Berat Beran’ın, öğrenciliğinden kendi firmasını kurana dek geçirdiği süreç, ürünlere getirdiği inovatif yaklaşım ve bu yaklaşımın getirdiği kazanımlara dair paylaşımlarıyla sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 08.12.2017 15:39:50 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM