Farmakademik Günler

Farmakademi Kulübü'nün 3-4-5 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlediği, "Farmakademik Günler" etkinliği kapsamında, genç eczacılar ve ilaç sektörünün farklı departmanlarından deneyimli isimler bir araya geldi.

Etkinliğin 3 Aralık 2018'deki ilk oturumunda Berko İlaç Ar-Ge Formülasyon Geliştirme Uzmanı Mustafa Kara; genç eczacıların öğrencilik yıllarında izleyebilecekleri yol ve edinmeleri gereken donanımlar hakkında ve sanayide eczacıların yeri çalıştığı firmanın kültürü ve Ar-Ge hakkında sunumunu gerçekleştirdi. İkinci oturum ise, Amerikan Hastanesi'nde Eczacı pozisyonunda çalışan okulumuz mezunlarından Öznur Gülertürk'ün hastane eczacılığı iş kapsamı ve koşulları hakkında yaptığı sunumla devam etti.4 Aralık 2018'de yine okulumuz mezunlarından Rumeli70 Eczanesinin Eczacısı Ezgi Koçak eczane eczacılığında nasıl fark yarattığından aromaterapi ve homeopati ile tedavi yollarından bahsetti. Aynı günün ikinci oturumda ise Pfizer Medikal Müdürü-Pfizer Türkiye İlk Eczacı Medikal Müdürü- Sinem Çalıka medikal departmanın iş kapsamı ve olanakları, genç eczacıların öğrencilik yıllarında izleyebilecekleri yol ve edinmeleri gereken donanımlar hakkında sunum yaptı.5 Aralık 2018'de etkinliğin ilk oturumu, Astra Zeneca İnsan Kaynakları Müdürü Çiğdem Çağlı staj başvurularında ve işe alımlarda izlenen süreç,AZ'nin kültüründen bahsetti ardından Ruhsatlandırma ve Pazar Erişim Direktörü fakültemiz mezunlarından Elif Keçecioğlu İlacın ruhsat alabilmesi için izlediği yolda neler yapıldığı hangi departmanlarla çalışıldığından, bu alanda çalışabilmek için sahip olmamız gereken özellikleri içeren sunumu yaptı.Etkinliğimizin son oturumu ise Marmara Eczacılık mezunlarından Dünyaca ünlü İş Adamı Islak Mendil'in Mucidi Ataman Özbay'ın Ar-Ge'ye verdiği önem, yaptığı icatların hikayelerini,kariyerinde bu noktaya nasıl geldiğini içeren ilham veren konuşmasıyla son buldu.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 23.12.2018 20:46:38 tarihinde güncellenmiştir.