2. Bitkilerle Tedavi Sempozyumu

14 Nisan 2018 günü Üsküdar Gençlik Merkezi’nde M.Ü.Eczacılık Fakültesi ve Düzenleme Komitesi öğrencileri tarafından Prof.Dr.Leyla Bitiş danışmanlığında düzenlenen 2.BİTES (Bitkilerle Tedavi Sempozyumu) “Tıbbi Bitkilerin Doğru Kullanımı” ana temasıyla gerçekleştirilmiştir.
Fakülte Dekanımız Prof.Dr.Ş.Güniz Küçükgüzel, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.M.Emin Arat’ın  başarı dileklerini ileterek yaptığı sempozyum açılış konuşmasında dünyada tıbbi bitkisel ürünler konusunda eğitim alan meslek grubu olan eczacıların, bu konuda da yapılabilecek yasal düzenlemeler ile bulunması gereken noktada olmasını, bitkilerle tedavi konusunda hekim ve eczacı işbirliğinin yapılması gerekliliğini vurgulamıştır.
Alanında uzman birbirinden değerli akademisyenlerin  (Prof.Dr. Ekrem Sezik , Prof.Dr. Kemal Hüsnü Can Başer, Prof.Dr. Ömür Demirezer, Prof.Dr. Murat Kartal, Prof.Dr. Hasan Kırmızıbekmez, Prof.Dr. Şükran Kültür, Prof.Dr. Canfeza Sezgin, Ecz.Aslı Yazıcıoğlu)  konuşmacı olarak yer aldığı bu sempozyumda, tedavi amaçlı kullanılacak tıbbi bitkilerin doğru teşhisinin öneminden başlanarak Etnobotanik (Halk ilaçları/Bitki-İnsan ilişkisi) hakkında bilgi verilmiş; Türkiye’nin önemli aromatik bitkileri ve uçucu yağlarından; aromaterapinin klinik kullanımlarından; bitkilerin sağlıkta kullanımına dair  yanlışlar ve doğrulardan; onkolojide fitoterapiden; bitkisel ürünlerde kalite kontrolün öneminden; atlanan bir konu olan bitki-İlaç etkileşimlerinden bahsedilerek bitki ve bitkisel ilaçların tedavide önemli bir potansiye sahip oldukları bilimsel kanıtları ile dinleyicilere sunulmuştur.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bu sempozyum bir çok yönüyle verimli geçmiş ve ana tema olarak belirlenen “Tıbbi Bitkilerin Doğru Kullanımı” ifadesinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altı çizilmiştir.
Toplantıda farklı Eczacılık Fakültelerinin öğrencileri tarafından özenle hazırlanmış, kendilerinin sözlü olarak da açıklamalarda bulundukları 12 poster sunumu yapılmış ve bilimsel jürinin değerlendirmesi sonucunda Bezmialem Üniversitesi öğrencilerinin sunduğu “Zerdeçalın (Curcuma longa L.) günlük kullanımda etkinliğinin arttırılmasına yönelik derleme”  başlıklı poster birincilik ödülüne uygun görülmüştür.

 

 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 20.04.2018 10:38:38 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM