4. MEFKO

Fakültemiz ev sahipliğinde 5-7 Ekim 2018 tarihleri arasında 4.Marmara Eczacılık Fakültesi Öğrenci Kongresi (4.MEFKO) İstanbul Silence Otel Kongre merkezinde gerçekleştirilmiştir.

Kongre açılışı Dekanımız Prof.Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel'in konuşması ile başlamış, takiben 24.Dönem Milletvekili Ecz. Mehmet Domaç ve Kongre Başkanı Fatih Yeter'in konuşmaları ile devam etmiştir.  Türkiye'nin dört bir yerinden 800'e yakın eczacılık fakültesi öğrencisinin katıldığı kongrede, 33 konuşmacı 13 farklı oturumda sunum yapmışlardır. 

Eczacılık ve Eczacılık Eğitiminde Sorunlar "Başkanlar-Öğrenciler" oturumunda mesleğimizin sorunları öğrenci gözüyle değerlendirilmiş; meslek örgütü başkan ve temsilcileri ile birlikte  çözüm önerileri getirilmiştir.

Eczacılıkta Kooperatifcilik,  Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS) ve son gelişmeler, eczacılık sosyoloji, eczacının sanatı majistral, sektörde girişimcilik, onkoloji (Mefko-Onko), sağlıklı beslenme, yurtdışında eczacılık gibi konularda birbirinden değerli konuşmacılar güncel bilgileri katılımcılarla paylaşmışlardır. Kongrede majistral, bitkisel çay hazırlama, klinik eczacılık ve nutrisyon eczacılığı gibi atölye çalışmalarına yaklaşık 400 öğrenci katılmıştır. 

Kongrede 60 özet içerisinden bilimsel komite tarafından seçilen 20 özet poster olarak sergilenmiştir. Yine bilimsel komitenin seçtiği bir postere en iyi poster ödülü verilmiştir.

Kongre sonuç bildirgesinin okunması ve geleneksel kongre toplu resim çekimi ile bilimsel program sona ermiştir. 

Kongre sosyal programı kapsamında Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisi ile düzenlenen boğaz turu ve çeşitli kültürel gezilerle ile İstanbul dışından katılan öğrencilerimiz hoşça vakit geçirmişlerdir.

 

 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 14.10.2018 20:56:08 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM