3. Bitkilerle Tedavi Sempozyumu (3.BİTES)

Marmara Üniversitesi Bilim, Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında; "Eczacılıkta katma değer paylaşımı" adına "Bitkiden Ürüne" teması ile 3.'ü düzenlenen Bitkilerle Tedavi Sempozyumu (3.BİTES), M.Ü.Eczacılık Fakültesi ve Düzenleme Komitesi öğrencileri tarafından 23 Mart 2019 tarihinde Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, Sultan Ahmet Yerleşkesi, Ord. Nihad Sayar Konferans Salonu'nda gerçekleştirilmiştir.  Türkiye'deki 16 Eczacılık Fakültelerinden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyuma yaklaşık 200 kişi katılmıştır. Sempozyum, Fakülte Dekanımız Prof.Dr.Ş.Güniz Küçükgüzel ve Sempozyum Öğrenci Başkanı Fatih Yeter'in açılış konuşmaları ile başlamış ve sonrasında Eczacılık Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Berke Bayındır kısa bir gitar dinletisi sunmuştur.  Sempozyumun bilimsel programı Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında; Yerli bitkisel ilk milli ilaç olan "Ankaferd"'i tanıtmak adına Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Anabilim Başkanı Prof.Dr. İbrahim Haznedaroğlu'nun "Bitkiden İlaca Ankaferd Blood Stopper", Sağlık Bakanlığı ruhsatlı bitki içerikli takviye ürünlerine sahip Zade-Vital İş Geliştirme Müdürü Ali İbrahim Ayşakır'ın  "Bugünün ve Yarının Sağlık İhtiyaçlarına Uygun Çözümler" konulu sunumları ile devam etmiştir.  Sempozyumun öğleden sonraki programında ise konularında yetkin üç bilim insanı sunum yapmıştır. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Ulvi Zeybek "Eczacılık'da Bitkisel Ürünlerin Yeri ve Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Önemi", Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Gülçin Saltan İşcan "Geleneksel Kullanımdan Bitkisel Tıbbi Ürüne "Gilaburu'dan Gilaburine'e",  İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Emine Akalın Uruşak ise "Klinikte Güvenli Bitki Kullanımında Eczacı" konulu sunumları gerçekleştirmişlerdir.

Sempozyumumuza 16 adet poster ile katılım olmuştur. Ayrıca, bitkiden ürüne temalı üretim yapan firmalar tarafından 7 öğrenciye staj imkanı sağlanmıştır. Sempozyum kumaş dokuma özelliğine sahip katılım sertifikalarının dağıtımı ve toplu resim çekimi ile sona ermiştir.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 27.03.2019 11:13:35 tarihinde güncellenmiştir.