Geleceğin Eczacılarının Kariyer Haritası Marmara Eczacılık’ta çizildi

Eczacı Dergisi İmtiyaz Sahibi Çetin Öztürk, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerine “Geleceğin Eczacılarının Kariyer Haritası” başlıklı sunumunu yaptı.

Eczacı Dergisi İmtiyaz Sahibi Çetin Öztürk yaptığı konuşmada; Türkiye’deki eczacılık fakültesi mezunlarının mevcut kariyer seçeneklerinin eczane eczacılığı dışında ilaç endüstrisi üzerine yoğunlaşmakta olduğunu belirtirken, ‘yeni ilaçların keşfiyle ve yeni sağlık teknolojileriyle uzayan insan ömrü beraberinde gelişmiş ve proaktif eczacılık hizmetlerine duyulan ihtiyacı artırmıştır. Farklı kariyer hedefleriyle kendi kulvarını açmayı düşünen girişimci eczacılık öğrencileri ve yeni mezunların, dünyada sık rastlanan eczacı istihdam alanları ve bu alanlarda söz sahibi olabilmek için gerekli donanım ve alt yapıya sahip olmaları gerekir’ dedi. 

Öztürk, daha sonra yeni mezun bir eczacının yakalaması gereken gelişim fırsatlarından ve sahip olması gereken donanımlardan bahsetti. Son olarak yeni mezun eczacıların, staj yapabilecekleri eczane veya firma arayışlarında kendilerine destek olabileceklerine dikkat çeken Öztürk bunun için www.eczacidergisi.com/yardimcieczaci sitesinden form doldurmalarının yeterli olduğunu söyledi. 

 

 

 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 23.02.2018 20:24:20 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM