MUPSA’dan “Tıbbi Bitkiler Seferi”

Fakültemiz Marmara Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği (MUPSA) ve Şehir Hatları iş birliğiyle düzenlenen, Altın Havan ödüllü vapur etkinliklerinin devamı olarak bu yıl “Tıbbi Bitkilerin Doğru Kullanımı” hakkında vapur yolcularına bilgilendirme yapılmıştır. MUPSA Halk Sağlığı takımı ile Fakültemiz Farmakognozi Ana Bilim Dalı’nın destekleri ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Şen’in de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte halka tıbbi bitkilerin doğru şekilde kullanılması ve kullanılırken dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında bilgilendirmede bulunulmuştur. Farmakognozi eğitimi alan tek meslek grubu olan eczacı adaylarının aktarımları ile devam eden etkinlik 17 Nisan 2019’da Beşiktaş- Kadıköy arası vapur seferlerinde 11.15- 15.15 saatleri arasında 8 sefer boyunca gerçekleştirilmiştir. Halkımıza tıbbi bitkilerin doğru kullanımı hakkında hazırlanan broşürler dağıtılmış, görsel materyaller üzerinden tıbbi bitkiler tanıtılmış ve en yaygın kullanılan drog örnekleri gösterilmiştir. Etkinlik halk tarafından yoğun ilgi görmüştür.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 26.04.2019 15:16:26 tarihinde güncellenmiştir.