14 Mayıs Eczacılık Günü

14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri bu yıl 13 Mayıs 2014 tarihinde kutlandı. Haydarpaşa Yerleşkesinde Reşat Kaynar Konferans Salonunda gerçekleştirilen tören İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Bandosu’nun konseriyle açıldı. Törenin açılış konuşmaları Dekan Prof. Dr. Gülden Z. Omurtag, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Semih Güngör, İstanbul Ecza Koop. Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Sait Yücel, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği İkinci Başkanı Ecz. Mustafa Turunç ve Mezunlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Güniz Küçükgüzel tarafından yapıldı. Ardından kürsüye çıkan son sınıf öğrencimiz ve Türk Eczacılık Tarihi Araştırmaları Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Talha Kocacık eczacılık günü veya bayramı olarak bilinen 14 Mayıs’ın anlamı ve tarihsel sürecinden bahsetti.

MUPSA öğrencilerimizin hazırladığı tanıtım filmi ve Farmakademi Kulübünün hazırladığı sinevizyon gösterimlerinin ardından ödül ve plaket törenine geçildi. Son 1 yıl içinde akademik yükselmesi gerçekleşen öğretim üye ve elemanlarına plaketlerinin takdim edilmesinden sonra, Marmara Eczacılık Kulübü’nün düzenlediği turnuvalarda birinci olan öğrencilerimize madalyaları, Farmakademi Kulübü tarafından düzenlenen resim ve gitar kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilerimize ve eğitmenlerine de sertifikaları verildi.  Daha sonra verilen öğle arasında sergi alanında, kursiyerlerimizin yapmış oldukları tablolar gezildi.  

Öğleden sonra öğrencilerimizin hazırladıkları müzik dinletisinin ardından Farmakademi Tiyatro Topluluğu “Aşk bu mu, sevda bu mu” adlı oyunu sergiledi. Öğrencilerimizin yanı sıra akademik ve idari personelimizin de ilgiyle izlediği etkinlik Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Sancar'ın teşekkür konuşmasıyla sona erdi. 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 03.06.2014 06:28:09 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM