Öğrencilerimiz I. Ulusal Eczacılık Öğrencileri Kongresindeydi.

Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu tarafından 24-27 Nisan 2014 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen 1. Ulusal Eczacılık Öğrencileri Kongresine 24 eczacılık fakültesinden 700’ü aşkın öğrenci katıldı. Fakültemiz öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği ve kongre organizasyonunda yer aldığı kongrede eczacılık mesleğinin mevcut sorunları ve geleceği tartışıldı. “Sen Neredesin, Parçaları Birleştirelim” ana temasıyla düzenlenen kongreye birçok fakülte dekanı, akademisyen, oda başkanları, Sağlık Bakanlığı bürokratları, TEB yöneticileri, eczacı milletvekilleri, ilaç sektöründen uzmanlar, gazeteciler, sağlık meslek grubu öğrencilerinin gençlik komisyonları temsilcileri katılarak panel ve oturumlarda bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

TEB GK Üst Yönetiminde İç İlişkiler ve Staj Sorumlusu olarak görev yapan son sınıf öğrencimiz Eyüp Talha Kocacık kongrede yaptığı sunumda Gençlik Komisyonunun yapılanmasından, çalışmalarından ve hedeflerinden bahsetti. Emekli öğretim üyemiz ve şu an ECZAK Başkanlığı görevini sürdüren Prof. Dr. Sevim Rollas, eğitimin tartışıldığı panelde eczacılık eğitimi akreditasyon sürecinden, kurullardan ve şu ana kadar gerçekleştirilen faaliyetlerden söz etti. Kongrenin “uygulamaların içinden bakış” konulu oturumunda konuşma yapan Doç. Dr. Mesut Sancar ise Türkiye’de ve dünyadaki klinik eczacılık uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin bütün oturumları 3 gün boyunca büyük bir ilgiyle takip ettiği, mesleki ve sosyal anlamda önemli deneyimler kazandıkları kongrenin sunuculuğunu yine fakültemiz öğrencilerinden Hale Köme başarıyla yürüttü. Kongre öğrencilerin 27 Nisan Pazar günü Anıtkabir’e topluca yaptıkları ziyaretle sona erdi.    

 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 04.05.2014 10:03:43 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM