Fakültemizin Kuruluşunun 50. Yılı Törenle Kutlandı.

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin 50. Kuruluş Yıldönümü 24 Ekim 2013 tarihinde yapılan bir törenle kutlandı. Törenin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Gülden Z. Omurtag, 50 yıllık süreçte fakültenin kat ettiği yolu, bugün gelinen noktayı ve elde edilen başarıları anlattı. Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül ise konuşmasında Eczacılık Fakültesi’nin diğer fakülteler arasındaki özel yerinden bahsederek, emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür etti. Dekan Omurtag tarafından rektörümüze günün anısına bir plaket takdim edildi.

Fakültemizin Nişantaşı yıllarından başlayarak Haydarpaşa yıllarına uzanan arşiv fotoğraflarından hazırlanmış sinevizyon gösterisinin ardından fakültemizde 25 yıl ve üzeri görev yapmış olan öğretim üyeleri ve idari personele sırasıyla Rektör Prof. Dr. Zafer Gül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Selçuk, Dekan Prof. Dr. Gülden Z. Omurtag ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Sancar tarafından birer plaket sunuldu. Ayrıca kendilerine fakültemizin 50. Yılı anısına hazırlanan tarihçe katalogu hediye edildi.  Hep birlikte sahnede kesilen 50. Yıl pastasının ardından öğle yemeği için hazırlanan ikram eşliğinde Seramik Sanatçısı Ebru Kut’un hazırladığı Anadolu Medeniyetleri Sergisi gezildi.

Fakültemizde 25 yılını tamamlayan Prof. Dr. Jülide AKBUĞA, Prof. Dr. Dehen ALTINER, Prof. Dr. Adile ÇEVİKBAŞ, Prof. Dr. Betül DORTUNÇ, Prof. Dr. M.Emre DÖLEN, Prof. Dr. Gül AYANOĞLU DÜLGER, Prof. Dr. Elçin GÜRKAN, Prof. Dr. Ayla ZIRH GÜRSOY, Prof. Dr. Levent KABASAKAL, Prof. Dr. Mürşit PEKİN, Prof. Dr. Sevim ROLLAS, Prof. Dr. Azize ŞENER, Prof. Dr. Ertan TUZLACI, Prof. Dr. Meral KEYER UYSAL, Prof. Dr. Mert ÜLGEN, Prof. Dr. Güler YALÇIN, Prof. Dr. K. Turay YARDIMCI, Prof. Dr. Ünal YARS, Yrd. Doç. Dr. Bahar GÖKER, Yrd. Doç. Dr. Rabia OBA, Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul YURTSEVER, Yrd. Doç. Dr. Ersin BAYRAKDAR, Uzm. Ecz. Belkıs ÜNVER, Memurlar Ali CAMCIOĞLU, Nurettin ÇAKIR, Hami KALAFAT, Tülay KARADENİZ ve Nimet YOLLU'ya emekleri için şükranlarımızı sunarız.

Törene katkılarından dolayı D&G Pharma ve Mustafa Nevzat İlaç A.Ş.’ye, kataloğumuzun basılmasını sağlayan Marmara Üniversiteesi Rektörlüğü ve Yayınevine teşekkür ederiz.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 28.10.2013 06:28:04 tarihinde güncellenmiştir.