MUPSA 5. Yıl Öğrenci Çalıştayı

Fakültemizin köklü ve etkin öğrenci topluluğu olan MUPSA (Marmara Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği) 7 Mayıs 2014 tarihinde ‘5. Yıldönümü Öğrenci Çalıştayı’ adıyla 1 günlük bilimsel bir etkinlik düzenledi.

1997 yılında Beril Anılanmert ve arkadaşları tarafından kurulan; ancak belli bir süre sonra faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan MUPSA, 2009 yılında Nilhan Uzman ve arkadaşları tarafından yeniden etkinleştirilmiş ve geride kalan 5 yıl içerisinde önemli ulusal ve uluslararası projelere imza atmıştır. Bu projelerden biri olan öğrenci çalıştayında 11 eczacılık fakültesinden 270 kadar öğrenci üniversitemizin tarihi Haydarpaşa Yerleşkesinde bilimsel içeriği zengin bir gün geçirmiş oldular.

Çalıştay Dekan yardımcısı Doç. Dr. Mesut Sancar’ın hoşgeldiniz konuşmasıyla açıldı. Organizasyon Komitesi Başkanı Naz Çakır, yaptığı teşekkür konuşmasında programın içeriğinden detaylı olarak bahsetti. Hemen ardından kürsüye çıkan Ecz. Nilhan Uzman, MUPSA’yı 2009 yılında yeniden nasıl kurduklarını anlattı. Açılış konuşmalarının sonuncusunu Kulübün üç dönemdir başkanlığını sürdüren Rabia Sena Türker yaptı ve konuşmasında MUPSA’yı, üyesi oldukları EPSA’yı ve faaliyetlerini tanıttı.

Çalıştayın ilk panelinde, MUPSA’nın son 5 yıl içindeki faaliyetlerinde öncü görevler üstelenmiş olan ve çoğu şu an ilaç sektörünün önemli pozisyonlarında bulunan Nilhan Uzman, Tuba Nihan Doruk, Gamze Doğan, Burcu Şahin ve Arş.Gör. Göknil Pelin Coşkun fakülteden mezun olduktan sonraki kariyerlerinden ve MUPSA günlerinden bahsettiler. Panelin moderatörlüğünü Rabia Sena Türker yaptı.

Bilimsel programın ilk davetli konuşmacısı olan Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu psikofarmakoloji konulu keyifli sunumunda tarihte psikiyatrik hastalıkları bulunan ünlülerden, sık görülen psikiyatrik bozuklukların genel özelliklerinden ve tedavide yeni ilaçlara duyulan gereksinimden bahsetti. Bu konuda eczacıya düşen önemli görevler olduğunu hatırlatan Arıcıoğlu’nun sunumundan sonra sahneye davet edilen Dr. Semih Yalman algı kavramından detaylıca bahsetti. Kendi kariyerinden ve ailesinden örneklerle zenginleştirdiği sunumunda dinleyenlere algı, önyargı, şekilcilik vb konularla ilgili önemli mesajlar verdi.

Orta bahçede verilen öğle yemeğinin ardından Uzm. Ecz. Divin Sevgen onkoloji-ilik nakli eczacılığından ve onkoloji eczacısının başlıca görevlerinden bahsetti. Öğrencilerin sorularıyla yoğun ilgi gösterdikleri sunumda Sayın Sevgen klinik eczacılık eğitiminin onkoloji eczacılığı için öneminden ve mesleki uygulamalarından da söz etti. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Yasemin Uzuner kozmetolojinin eczacı için öneminden ve Yeditepe Üniversitesinde yürütmekte olduğu programlardan örnekler sundu.  

Programın son kısmında ise eş zamanlı dört atölye çalışması vardı.  Yrd.Doç.Dr. Semai Tuzcuoğlu’nun ‘Stres Yönetimi’, Yrd.Doç.Dr. Betül Okuyan’ın ‘Klinik Eczacı Aşırıduyarlılığı: Birçok Olgu Sunumu’, Ecz. Özlem Uzun Şaker’in ‘İşe Girt)menin Yolları’ ve Tuba Onay’ın ‘Mülakat Teknikleri’ konulu keyifli oturumları katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Çalıştay orta bahçede verilen kokteyl ile birlikte katılım belgelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

Çalıştayın Marmara Medya Merkezi tarafından yapılan haber detayına buradan ulaşabilirsiniz.  

Çalıştayın video görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. 

 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 06.08.2014 07:24:04 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM