MARMARA ECZACILIK KULÜBÜ
Fakültemizin halihazırda en aktif kulübü olan Marmara Eczacılık Kulübü, fakültemiz öğrencileri tarafından 2005 yılında kurulan ve eczacılık mesleğine dair akademik çalışmaların yanı sıra sosyal faaliyet bilinci kapsamında öğrencilerin; bedensel, zihinsel, kültürel ve sanatsal alanlardaki yeteneklerini/niteliklerini ortaya çıkarmak ve bu alanlardaki gelişimlerine katkı sağlamak amacına hizmet eden bir kulüptür.
Kulübümüzün misyonu; öğrencilerimizin buradan edindikleri deneyimlerle mesleki konularda kendini sürekli yenileyen, ülkemiz ve dünyadaki mesleki kuruluşlarla iletişim içinde, dünyaya açık, toplumsal sorunlara duyarlı, çözüm üretmek için gereken yer ve zamanda sorumluluk almaya hazır bireyler olmaya teşvik etmektir. Kulüp çalışmaları kapsamında mezunlar derneğimiz ile işbirliği içinde fakültemiz mezunlarının, sektör veya meslek örgütleri temsilcilerinin davet edildiği kariyer günleri, mesleki söyleşiler/seminerler, eczacılıkla ilgili depo ve firmalara geziler, meslektaşlar ve eczacılık öğrencileri arası sanat, kültür ve spor etkinlikleri gibi faaliyetler yürütülmektedir.
Kulübümüz;
Halk Sağlığı Koordinatörlüğü
Eğitim ve Proje Koordinatörlüğü
Sosyal Projeler Koordinatörlüğü
Medya Koordinatörlüğü
olmak üzere 4 ayrı koordinatörlükten oluşmaktadır. Aktif üyeler çalışmak istedikleri koordinatörlüklerin komitelerinde görev alabilirler. Ayrıca Marmara Eczacılık Kulübünün üyesi olmak için eczacılık öğrencisi olmanız yeterli. Kulübümüzde yer almak isteyen tüm arkadaşlarımızı MEK Ailemize bekliyoruz.
Kulüp Başkanı: İhsan Eren ASİLER
Kulüp Başkan Yardımcısı: Büşra KARAKALE
Kulüp Genel Sekreteri: Zeynep ERDAĞ
Eğitim Ve Proje Koordinatörlüğü: Ezva Berika KILINÇ ve Nigar Kübra GÖRMEZ
Sosyal Etkinlik Koordinatörlüğü: Zeynep Nur TAŞKARA ve Bilge SAKA
Medya Koordinatörü: Buse ÜNSAL
Halk Sağlığı Koordinatörlüğü: Betül KURT, Adel NALCI, Bengisu SAY
İletişim Sorumlusu: Nejla CANBOLAT
Kulüp Danışmanı: Prof.Dr. Levent KABASAKAL
Kulüp Danışman Yardımcısı: Arş.Gör. Ayşe Nur HAZAR YAVUZ
FARMAKADEMİ KULÜBÜ
2011 yılında kurulan FarmAkademi öncelikle öğrencilerin sosyalleşmesini amaçlayan bir öğrenci kulübüdür. Buna yönelik olarak fakülte öğrencileri ve kimi zaman öğretim üyelerinin de katılabildiği yemek, kermes, botanik gezileri, kültür gezileri gibi sosyal aktiviteler düzenlemektedirler. Ayrıca öğrencilerin resim, müzik, tiyatro gibi güzel sanatlar ile ilgili yeteneklerini ön plana çıkartabilecekleri faaliyetler yapmaktadırlar.
Düzenledikleri kariyer günleri ile öğrencilerin fakültede almış oldukları eğitimle beraber akademik anlamda bir adım daha öne çıkmalarına destek olmaktadırlar. Düzenledikleri fabrika ve şirket gezileri ile öğrencilerin eczacılık mesleğinin farklı çalışma kolları hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olmaktadırlar.
Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer alarak öğrenciler arasında birlik beraberliğin sağlanması ve aynı zamanda toplum içinde daha etkili bir iletişim kurulabilmesine destek olmaktadırlar.
Fakültemiz öğrenci kulübü FarmAkademi artık yeni internet sitesiyle sizlerle. Geçmiş dönemlerde yapılan etkinlikler, kulübün vizyonu ve misyonu, dünden bugüne yönetim kurulları, her dönem çıkan FarmAkademist gazetesinin online versiyonları, gelenekselleşen doğa gezisi ve eczacılık balosu, FarmAkademik Günler, teknik gezi ve atölyeler, saha ve farkındalık çalışmaları, Eczacılık Günü'nde sergilenen tiyatro çalışması gibi birçok etkinliğe www.farmakademikulubu.com [1] adresinden ulaşabilirsiniz.
Kulüp Başkanı: Ekinsu KILIÇ
Kulüp Başkan Yardımcısı: Melisa TEZCAN
Kulüp Genel Sekreteri: Emin KARAMEŞE
Sayman: Zeynep KORKMAZ
Akademik Projeler Koordinatörü: Damla KURT
Toplum Sağlığı Koordinatörü: Serap KÜÇÜK
Gezi Koordinatörü: Ece MENGELİBOĞA
Sosyal Etkinlik Koordinatörü: Edanur ÇOLAK
Tasarım Koordinatörü: Elif Aybüke ERDEM
Bilişim Teknolojileri Koordinatörü: Mina BAŞER
Gazete ve Basın-Yayın Koordinatörü: Burcu KÖKÇÜ
Medya Koordinatörü: İrem Ece BİLGİ
Tiyatro Koordinatörü: Hazan BÜR ve Serhat KELEŞ
Kulüp Danışmanı: Prof.Dr. Mesut SANCAR
Kulüp Danışman Yardımcısı: Doç.Dr. Betül OKUYAN
MUPSA
MUPSA, ingilizce açılımı ‘Marmara University Pharmaceutical Students’ Association’ olan ‘Marmara Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği’dir. 1997’den bu yana IPSF (International Pharmaceutical Students’ Federation) ve EPSA (European Pharmaceutical Students’ Association) adlı uluslararası eczacılık öğrencileri organizasyonlarına üye olan MUPSA, öğrencilerimize farklı ülkelerdeki eczacılık öğrencileri ile iletişim kurma, kültür paylaşımı ve yurtdışı etkinliklerine katılabilme olanakları sunmaktadır.
MUPSA, eczacılık öğrencilerini daha aktif, daha bilgili ve kendilerine güvenen bireyler olarak meslek hayatına daha hazır olabilmeleri için, mesleki aktivite platformu sağlar. Ciddiyeti ve kararlı faaliyetleriyle geleceğin eczacılarına mesleki ve sosyal destek sağlar. Köklü arkadaşlıklar ve mesleki ilişkiler kurulmasına öncülük eder. Bunun yanı sıra üyeler eczacılık ve sağlıkla ilgili olan faydalı sosyal aktivitelerde bulunur.
MUPSA aktif üyesi olmak için eczacılık öğrencisi olmak, koordinatörlüklerden birinde en az 1 sene faaliyet göstermek ve düzenli faaliyet raporları sunmak yeterlidir. Aktif üyeler MUPSA imkanlarından öncelikli olarak faydalanırlar. 1 seneden az faaliyet göstermiş olan öğrenciler ve tüm fakülte öğrencileri pasif üye konumundadırlar. MUPSA Tüzüğü’ne göre faaliyetlere devam etmeyenlerin ya da düzenli rapor sunmayan öğrencilerin aktif üyelikleri pasif üyeliğe dönüştürülür. 1. ve 2. sınıf öğrencilerinden son sınıfa kadar (ya da en az 1 sene) faaliyet gösterebilecek azimde olan eczacılık öğrencilerini aramıza bekliyoruz.
MUPSA yönetim kadrosu
Başkan: Nihan ŞAHİN
EPSA İletişim Sekreteri: Eyyüp IŞKIN
Genel Sekreter: Müzeyyen KORKMAZ
Dış İlişkiler Koordinatörü: Aylin Ece ŞAHİN
Sayman: Gamze ÖZTÜRK
Halk Sağlığı Koordinatörü: Neslihan İZ
Proje ve Eğitim Koordinatörü: İlayda Rümeysa BAYRAK
Halkla İlişkiler Koordinatörü: Zeynep BAYINDIR
Sosyal Etkinlik Koordinatörü: Sude Yaren AKTAN
Basın Yayın Koordinatörü: Elif KARAKARAMAN
Tasarım Koordinatörü: Yusuf KALAYCI
Bilişim Teknolojileri Koordinatörü: Tuğba Nur MEŞE
Kulüp Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi G. Hale Özcömert COŞKUN
Kulüp Danışman Yardımcısı: Dr. Öğr. Üyesi Aslı TÜRE
Eğitim&Proje, Sosyal Etkinlik ve Halk Sağlığı koordinatörlerimizin takımları aktif olarak çalışmaktadır.
www.mupsa.online da MUPSA hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilir Sorularınızı mupsaa@gmail.com adresine gönderebilirsiniz
GİRİŞİMCİ ECZACILAR TOPLULUĞU KULÜBÜ
Kulüp Başkanı: İlayda Derya DEMİRYÜREK
Kulüp Başkan Yardımcısı: Zeynep Nihan ŞEKEROĞLU TÖRKAN
Kulüp Sekreteri: Melek ARSLAN
Kulüp Danışmanı: Prof. Dr. Şule RABUŞ
M.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ MÜZİK GRUBU
2012 yılında yeniden faaliyetlerine başlayan grup iki gitarist, bir yan flütçü, bir bas gitarist, bir baterist ve iki vokalistten oluşmaktadır. Grubun ilk önemli etkinliği 14 Mayıs Bayramı kutlamaları bünyesinde verdiklleri başarılı konser olmuştur.
Grup sorumlusu: Prof.Dr. Mesut SANCAR
M.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ TİYATRO TOPLULUĞU
M.Ü. Eczacılık Fakültesi Tiyatro Topluluğu 1993 yılı 14 mayıs’ında dramatize edilmiş bir şiir dinletisi ve koro çalışması ile Haydarpaşa Kampüsü’nde yaptığı ilk etkinliğiyle adını duyurdu. Bir sonraki yıl Turgut Özakman’ın ‘’Ah Şu Gençler’’ oyunu ve 1995 yılında topluluğun sorumlu öğretim üyesi ve çalıştırıcısı Yrd. Doç. Dr. Filiz Arıöz Özdemir’in yazdığı ‘’Bay X’’ o dönem toplulukta bulunan öğrencilerin de katkılarıyla sahnelendi. Alışılagelmişten farklı bir tarzı olan oyun çok sayıda olumlu eleştiri aldı.
Topluluk, elemanlarının değişimi, eski öğrencilerin mezuniyeti gibi nedenlerle bazı yıllar geleneksel 14 mayıs etkinlikleri ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında şiir dinletileri dışında oyun sergilenmedi ancak topluluk tiyatro eğitim çalışmalarına düzenli olarak devam etti ki bu çalışmalar topluluğa yeni katılan fakülte ve özellikle İstanbul ile yeni tanışan öğrencilerin adaptasyonunda, öz güvenlerinin ve iletişim becerilerinin gelişmesinde, ekip çalışması ruhunun ve empati becerisinin kazanılmasında, farkındalıklarının arttırılmasında önemli kazanımlar elde etti ve etmeye devam ediyor…
Topluluk, Dario Fo- Franca Rame ‘den ‘’Kahraman Kadın’’, Václav Havel’den ‘’Bildirim’’, Müjdat Gezen’den ‘’Artiz Mektebi’’, Yılmaz Erdoğan’dan ‘’Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar’’ ve 2010 yılı topluluk elemanlarının birlikte yazdığı ‘’Bir Eczacı Adayının Gözüyle’’ (fakülteyi tercih sürecinden öğrencilik süreci, Staj süreci ve eczacılık mesleğinin gündemi ve sorunlarını irdeleyen, yaşantılardan yola çıkarak estetize edilen bir oyun) adlı oyunları İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, The Marmara Oteli, Marmara Üniversitesi (Üzümcü Kültür Merkezi) ve 2010 Aralık 50. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında davetli olarak Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi gibi değişik mekanlarda sergiledi.
Topluluk halen İ.Ö. 421 yılında yazılmış, güncelliğini bugünde koruyan Aristofanes’in ‘’Barış’’ adlı oyunu üzerinde çalışmalarına devam etmektedir.
Sorumlu:
Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 28.12.2021 12:16:08 tarihinde güncellenmiştir.