1.Ulusal Marmara Eczacılık Kongresi

3-5 Kasım 2016 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen I. Ulusal Marmara Eczacılık Kongresi Kadıköy’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.

2023 Vizyonuna ışık tutacağı düşüncesi ve “Eczacılıkta katma değer odaklı bilgi paylaşımı “ temalı, katma değerli ürünlerin, patent ve proje odaklı ekiplerin kurulmasının hedeflenmesi konusunda açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekan Vekili ve Kongre Organizasyon Başkanı Prof.Dr.Ş.Güniz KÜÇÜKGÜZEL’in ardından, M.Ü. Rektörü ve Kongre Onursal Başkanı M. Emin ARAT’ın Eğitimde Akreditasyon Belgesini alan, 1963 yılından beri eczacılık sektöründeki eczane, hastane, ilaç deposu ve ilaç endüstrisine mezun eczacılar yetiştiren Fakültemizin Başıbüyük’deki Sağlık Yerleşkesine taşınması ile konumu, fiziksel ve sosyal imkanları, yapılacak binada yer alacak olan öğrenci ve AR-GE laboratuvarları ile üniversitemizin prestijini ve girişimcilik kriterlerini arttıracağını belirten konuşması ile tören devam etmiştir.

Türkiye Bilimler Akademisi üyesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi, Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof.Dr.Fikrettin ŞAHİN kongrenin açılış konuşmasını yapmıştır.

M.Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Biriminin desteği ile gerçekleştirilen I. Ulusal Marmara Eczacılık Kongresi, 42 davetli konuşma, 15 sözlü sunum, bitirme ödevi kaynaklı 45 poster, bitirme ödevi olmayan 5 öğrenci posteri,  54 diğer poster sayısı olmak üzere toplam 104 poster ile eczacılığın tüm alanları olan temel ve meslek bilimleri, teknoloji, biyoteknoloji, işletmecilik, klinik eczacılık alanlarını kapsamıştır. Kongre programında öğrencilerimizin bitirme ödevlerinden kaynaklanan bilimsel çalışmaların sunulduğu poster oturumları da yer almıştır.

Kongremiz ile ulusal alanda bilimsel paylaşım ile katma değerli ürünleri hedefleyen patent ve proje odaklı ekiplerin oluşturulması en büyük dileğimizdir.

KONGRE FOTOĞRAFLARI

KONGRE SONUÇ BİLDİRGESİ

KONGRE ÖZET KİTAPÇIĞI

SPONSOR KURULUŞLAR

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 16.11.2016 08:04:58 tarihinde güncellenmiştir.