6. MEFKO (Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrenci Kongresi)

4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde Üsküdar Bağlarbaşı Kongre Merkezi’nde bu sene altıncısı düzenlenen MEFKO (Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrenci Kongresi), Türkiye’nin dört bir yanından 30’a yakın farklı eczacılık fakültesinin yoğun bir katılımına ev sahipliği yapmıştır. Kongremiz “Gelenekten Geleceğe; Eczacılığın Serüveni” sloganıyla yola çıkarak mesleğimizin birçok yönünü farklı bakış açıları ve bilgi donanımlarıyla deneyimlemeyi hedeflemiştir.

Açılış konuşması Sayın Dekanımız Prof. Dr. Hatice Kübra ELÇİOĞLU tarafından yapılmıştır. Ardından Kongre Başkanı Murat CANER ve Kongre Başkan Yardımcısı Özgür KAYMAK konuşmalarını yapmıştır. Kongremiz, fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mesut Sancar’ın “Klinik Eczacılığın Geleceği” ve Prof. Dr. Derya Özsavcı’nın “Aşkın Biyokimyası” oturumlarının da aralarında yer aldığı alanlarında uzman 18 konuşmacıyı ağırlamıştır.

Amaç, strateji ve ilaç denklemi, geleceğin reçetesi; yapay zeka, eczacılıkta uzmanlaşma; onkoloji eczacılığı, astrofarmasi-uzay eczacılığı, homeopati paneli: açık mikrofon, ilaç teknolojisinde yükselen değer, havandan sağlığa; majistralin yolculuğu gibi konularda zengin bilgi birikimleriyle birbirinden kıymetli konuşmacılar kongremizde yer almıştır.

Katılımcılarımıza farklı deneyimler yaşatmayı amaçlayan kongremizde fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Elif Çalışkan SALİHİ’nin de aralarında bulunduğu atölye eğitmenleri ile birlikte; kolonya atölyesi, nefes ve reiki atölyesi, lip balm atölyesi ve yoga atölyelerini gerçekleştirmiştir.

2 günlük yoğun kongre sürecinden sonra 400 kişilik boğaz turlu bir gala yemeği düzenlenmiştir. Bu etkinlik sayesinde özellikle şehir dışından gelen katılımcılara İstanbul’un güzelliklerini tanıtma fırsatı bulunulmuş ve boğaz turu eşliğinde keyifli bir akşam geçirilmiştir.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 30.05.2024 15:31:53 tarihinde güncellenmiştir.