Aşı Sempozyumuna “Akademik Katkı ve Bilimsel İşbirliği“

 

TC Sağlık Bakanlığı TİTCK, TÜSEB ve TÜBİTAK’ın kurumsal katkıları,  Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı'nın bilimsel işbirliği ile 2 gün ve 14 oturumdan oluşacak Aşı Sempozyum’u 7-8 Ekim 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak düzenlenecektir.

 “Genel ve Pandemi Dönemi Aşı Gelişim Süreçleri” üst başlıklı Aşı Sempozyumunda ilk gün işlenecek konular

Genel ve Pandemi Sürecinde Türkiye'de Uygulanan Aşılama Prosedür ve Kapsamları

TC Sağlık Bakanlığı TİTCK-Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Doç.Dr. Tolga KARAKAN’ın başkanlık edeceği oturumda Uzm. Mol. Bio. Gökhan ÖZKAN / Aşılarda Klinik Araştırmalara Geçiş ve Klinik Araştırmalar, Dr. Ecz. Aydan ERATALAY / Aşılarda Kalite Gereklilikleri, Uzman Ecz. F. Handan ÖZTUNCA /  Aşılarda Ruhsatlandırma Aşamaları, Uzm. Mol. Bio.  Gökhan ÖZKAN /   Pandemi Döneminde Klinik Araştırmalar  ve Aşı Kılavuzu başlıklı sunumların yapacaklardır.

COVID-19’a karşı Türkiye’de TÜSEB Desteği ile Geliştirilen Aşı Çalışmaları

TÜSEB Başkanı Prof.Dr.  Erhan AKDOĞAN moderasyonunda düzenlenen oturumda pandemi dönemi ile hızlanan Arge destekleri ve  özellikle Covid-19'a karşı TÜSEB destkeli yürütülen projeler hakkında Nanografi Teknolojileri firmasından Dr. Ahmet çağlar Özketen, Atatürk Üniversitesi'nden Prof.Dr.   Ahmet HACIMÜFTÜOĞLU, Akdeniz Üniversitesi'nden Prof.Dr.   Tarlan MAMMEDOV, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serap DERMAN, Marmara Üniversitesi'nden Prof.Dr.   Kadir TURAN ve son olarak Hacettepe Üniversitesi'nden Doç.Dr. Semra AYDIN Covid-19 Aşı araştırmaları konusunda bilimsel sunum yapacaklardır.

TÜRKOVAC Paneli

TÜSEB Biyoteknoloji Enstitüsü başkanı Doç.Dr. Rabia KOÇ moderasyonunda  yerli Covid-19 aşısı olan TÜRKOVAC ile ilgili güncel gelişmeleri Hacettepe Üniversitesinden Prof.Dr. Serhat ÜNAL ve Erciyes üniversitesinden Prof.Dr. Aykut ÖzDARENDELİ bilimsel sunumlar ile aktaracaklar

COVID-19’a karşı Türkiye’de TÜBİTAK Desteği ile Geliştirilen Aşı Çalışmaları

TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan MANDAL moderasyonunda düzenlenen oturumda  pandemi dönemi ile birlikte TÜBİTAK desteği ile geliştirilen Covid-19 aşı çalışmaları hakkında Bilkent Üniversitesi'nden Prof.Dr. İhsan GÜRSEL, Selçuk Üniversitesi'nden Prof.Dr. Osman ERGANİŞ, Ankara Üniversitesi'nden Prof.Dr. Hakan AKBULUT, Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof.Dr. Nesrin ÖZÖREN,  Ege Üniversitesi'nden Doç.Dr. Mert DÖŞKAYA, Selçuk Üniversitesi'nden Doç.Dr. Nadir KOÇAK ve son olarak da İzmir Biyotıp Genom merkezinden Prof.Dr. Mehmet İNAN Covid-19 Aşı araştırmaları konusunda bilimsel sunum yapacaklardır.

  Türkiye ve Dünyada Aşı Gelişim Süreçleri ve Regülasyonları

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasotik Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Demir SEZER’in Moderasyonunda düzenlenecek “Aşı Gelişim Süreçleri ve Regülasyonları“ başlıklı oturumda TC Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurum Başkanı Doç.Dr. Tolga KARAKAN, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Genel Sekreteri Ümit DERELİ, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Savaş MALKOÇ ve Türkiye İlaç Sanayi Derneği Genel Sekreteri Op.Dr. Sami TÜRKOĞLU’nun katılımıyla kurumların görüşleri

Sempozyumun ikinci günü de İEİS-İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, AİFD – Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği, TİSD – Türkiye İlaç Sanayi Derneği, KAD – Klinik Araştırmalar Derneğinin ve Sponsor kuruluşların sunumları- oturumları ile sona erecek.

Klinik Araştırmalar Derneği Paneli

Klinik Araştırmalar Derneğinin katkıları ve Prof.Dr. Aydın ERENMEMİŞOĞLU’nun moderasyonunda Akdeniz Üniversitesi'nden Dr.Öğr. Üyesi Devrim DEMİR DORA - Aşılarda buzdağının görünmeyen yüzü-kalite, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Doç.Dr. Emrah BOZKURT Aşıda preklinik çalışmalar, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Murat AKOVA- Aşıda klinik çalışmalar, Sanofi Klinik Araştırmalar Türkiye ve Ortadoğu Ülkeleri Direktörü Emel Tetik - Aşılarda mRNA teknolojisinin kullanımı ve klinik araştırmalar, TÜSEB Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanı Uzm. Mol. Biy. Batuhan YEŞİLYURT - Sağlık Bilim ve Teknolojilerine Yönelik Ürün Odaklı TÜSEB Proje Destekleri başlıklı sunularını yapacaklar.

Covid-19 Pandemi Süreci ve Geleceği

Gazeteci Afşin Yurdakul moderasyonunda, Biontech CEO’su Prof.Dr. Uğur ŞAHİN, Bilim Kurulu Üyesi, İstanbul Tıp Fakültesi'nden Prof.Dr. Serap ŞİMŞEK YAVUZ, Ankara Üniversitesi'nden Prof.Dr. Alpay AZAP, İstanbul Tıp Fakültesi'nden Prof.Dr. Yağız ÜRESİN ve Psikolog Prof.Dr. Acar BALTAŞ Covid-19 sonrasının yaşamlarımızda ki etkilerini multidisipliner bakış açısı ile ele alacaklar.

İlaç Endüstrisi Oturumları

İEİS-İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, AİFD – Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği, TİSD – Türkiye İlaç Sanayi Derneği konu uzmanları ile İnaktif Virüs Aşıları, Viral Vektör Aşılar, mRNA Aşıları ve Virüs Benzeri parçacıklar konusunda bilimsel sunumlar yapacaktır,

“ Pfizer Konjüge Aşı Deneyimleri ve Teknoloji Transferi ile Lokal Üretim “ başlıklı oturumda Pfizer Aşı Kıdemli Medikal Direktörü Dr. Bülent N. TAYŞİ moderasyonunda Pfizer Kıdemli Üretim ve İş Geliştirme Direktörü Killian MULLENT sunum yapacaktır.

 “ Sanofi Pasteur’ün Gelecek Biyoteknoloji ve İnovasyon Girişimleri “ başlıklı oturumda Hacettepe Üniversitesi'nden Prof.Dr. Serhat ÜNAL moderasyonunda Sanofi Pasteur İnovasyon ve Portföy Stratejisi Başkanı Dr. Jon HEINRICHS sunumlarını yapacaklar

Nobel İlaç oturumunda Nobel İlaç Biyoteknoloji Proje Yeni Ürün Değ. Direktörü Dr. Hasan ZEYTİN moderasyonun da Illionis Üniversitesinden Sarfaraz K.  NİAZİ sunum yapacaklar

 

Aşı Sempozyumuna lisan ve lisansüstü öğrencileri ve akademisyenler özel katılım koşulları ile kayıt olabileceklerdir.  Sempozyum çevrim içi olarak izlenecektir.

 

      aşı-2.jpg (146 KB)    

HIZLI ERİŞİM