TÜBİTAK ARDEB 1000 projesi Fen-Sağlık alanındaki Başarı Hikayeleri

TÜBİTAK ARDEB 1000 projesi Fen-Sağlık alanındaki Başarı Hikayeleri etkinliği 25.12.2015 tarihinde Fakültemiz Prof. Mustafa Nevzat Pısak Konferans Salonunda yapıldı. Etkinliğe katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr.Mehmet Akalın açılış konuşmasını yaptı. Akalın, projelerin üniversitelerin girişimcilik endeksinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Dekanımız Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel ise yaptığı konuşmada, TÜBİTAK projelerinin sunduğu imkanlardan, proje yazımında hangi konulara dikkat edilmesi gerektiğinden ve kendine ait projelerinin ulusal, uluslararası ve toplumsal kazanımlarından, 2023 vizyonu için ise katma değer odaklı ürünle, hedefler olması gerektiğinden bahsetti. Kadir Has Üniversitesi Biyoinformatik ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Yelekçi, araştırma odağına başladığı andan bugüne gelinceye kadar olan projelerini anlattığı konuşmasında, bu projeler ile ulaştığı önemli ses getiren bilimsel kazanımların da altını çizdi. Ege Üniversitesi ARGEFAR (İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma - Uygulama Merkezi) Müdürü Prof. Dr. Ercüment Karasulu ise, yaptığı projeler ile ARGEFAR’ın kurulduğu günden bugüne nasıl geldiğini, ZADE VİTAL ile ARGEFAR’ın yaptığı ortak projeler ile ulusal ürünlerden söz etti. Yapılan etkinliğe ayrıca ZADE VİTAL’in Genel Müdürü Beril Koparal Ayanoğlu ve CEO’su Dr. Mevlut Büyükhelvacıgil de katıldı.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 18.01.2016 14:37:11 tarihinde güncellenmiştir.