2.Ulusal Marmara Eczacılık Kongresi Ardından
14-16 Kasım 2018 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen 2. Ulusal Marmara Eczacılık Kongresi, Marmara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Başkanlığı (BAPKO), Kadıköy Belediyesi ve Eczacılığın diğer dış paydaşları olan İstanbul Eczacı Odası, basın sponsoru NOVİ Medya, Marmara İlaç Formulasyon Geliştirme Birimi ve İlaç Firmaları işbirliği katkıları ve TİTCK, İSM Eczacılık Birimi katılımı ile Kadıköy’de Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.
2023 Vizyonuna ışık tutacağı düşüncesi ve “Eczacılıkta katma değer odaklı bilgi paylaşımı “ temalı, katma değerli ürünleri, patent ve proje odaklı ekiplerin kurulmasını hedeflenmesi konusunda açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı ve Kongre Organizasyon Başkanı Prof.Dr. Ş.Güniz KÜÇÜKGÜZEL’in ardından, M.Ü.Rektörümüz ve Kongre Onursal Başkanı Prof.Dr.Erol ÖZVAR’ın adına Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mustafa KURT, insanlığın yıllardır çözüm bekleyen sağlık sorunlarının aşılması için bilim ve teknolojinin vazgeçilmez önemi her geçen gün daha da arttığını, Üniversitemizin AR-GE, eğitim alanında önemli bir yere sahip olan, Eczacılık sektöründeki eczane, hastane, ilaç deposu ve ilaç endüstrisine mezun eczacı yetiştiren Eczacılık Fakültemizin düzenlediği kongreden dolayı tebriklerini ilettiği konuşması ile tören devam etmiştir.
Eczacılık Fakültesi emekli öğretim üyesi ve İstinye Eczacılık Fakültesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Semra SARDAŞ’ın “Klinik İlaç Araştırmalar” konulu açılış sunumu ile kongre başlamıştır. Sayın Şardaş, sunumunda ilaç araştırmalarında klinik çalışmaların tarihçesi ve öneminden bahsetmiştir.
Üç gün yoğun bilimsel programı ile, “Eczacılıkta katma değer odaklı bilgi paylaşımı“ temalı kongremizde 20 farklı oturumda 43 davetli konuşmacı, 46 sözlü sunum, 90 poster ve 286 kayıtlı katılımcı ile Eczacılık Temel, Meslek Bilimleri, Eczacılık Teknolojisi alanlarında ve ayrıca sosyal eczacılık, eczacılık mevzuatı, ilaç endüstrisi, kozmetik, patent, AR-GE, klinik araştırmalar konularında sunumlar yapılmıştır. Kongre programında lisans öğrencilerinin bitirme ödevlerinden kaynaklanan bilimsel çalışmaların sunulduğu poster oturumları da yer almıştır.
Ülkemizde TİTCK’nın önemini göstereceği ve Ülkemizin cari açığında önemli bir yeri olan ilaç ve ilaç endüstrisine önemli bir katkı olacağı da düşünülen TİTCK’nın Klinik Araştırmalarda Türkiye, İlaç Denetimleri ve GMP Sertifikasyonu sunumları olmuştur.
Düzenlenen kongre ile ulusal alanda bilimsel paylaşımı ile katma değerli ürünleri hedefleyen patent ve proje odaklı ekiplerin oluşturulması amaçlanmaktadır.
Kongremiz, M.Ü.Bilimsel Araştırma Projeleri Biriminin Ulusal Bilimsel/Sanatsal Toplantı Düzenleme Desteği (L tipi) olan SAG-L-110618-0293 no’lu “2. Ulusal Marmara Eczacılık Kongresi proje adı ile desteklenmiştir.
Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 30.04.2019 13:42:29 tarihinde güncellenmiştir.