5. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında yapılacak olan Eczacılık Uygulamaları dersi normal koşullarda 6 haftası hastane klinikleri, 6 haftası da serbest eczanede olmak üzere tamamen uygulamalı olarak yapılmaktaydı. Bu dönem için İl Sağlık Müdürlüğü'nden talep edilen hastane kontenjanları pandemi koşulları nedeniyle sınırlı sayıda verilmiştir. Ayrıca bazı öğrencilerimizden artan vaka sayıları nedeniyle kendilerinin veya ailelerinin duydukları endişeye yönelik mesajlar almış bulunmaktayız. Bu nedenle hastane uygulamalarının zorunlu olarak değil isteğe bağlı olarak yürütülmesi planlanmaktadır. Hastane kliniklerinde bulunmak isteyen öğrenciler için bir ön talep oluşturulması gerekmektedir. Hastane uygulamasını seçmek istemeyen öğrenciler sadece serbest eczanede haftanın 2 günü olacak şekilde bulunacak, Klinik Eczacılık Anabilim Dalı tarafından verilen yönerge kapsamında bazı ödevler hazırlayıp sunacaklardır. Serbest eczane uygulamalarını seçen öğrenciler uygulamalarını kendi memleketlerindeki bir eczanede yapabileceklerdir. Kontenjanların belirlenmesi için sizlerden ivedilikle hastane uygulaması veya serbest eczane tercihinizi yapmanızı ve sınıf temsilciniz aracılığıyla listeyi 20 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 23.59’a kadar tarafımıza göndermenizi rica ediyoruz.

Uygulamalar süresince Güz Yarıyılı boyunca haftada 2 gün (Çarşamba ve Perşembe) işyeri kaza sigortanız Fakültemiz tarafından yapılacaktır. Bununla ilgili belge talebi size daha sonra duyurulacaktır. Ayrıca uygulama tercihinizi belirteceğiniz formda daha önce İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili bir eğitim alıp almadığınızı ve 2 doz Covid-19 aşınızın durumunu belirtmenizi de istiyoruz.

Başarılı ve sağlıklı bir dönem olması dileklerimizle…