Dekanımız Prof.Dr.Ş. Güniz Küçükgüzel’in Ulusal Patent Başarıları

Ş.Güniz Küçükgüzel.jpg (2.33 MB) Fakülte Dekanımız ve Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof.Dr.Ş.Güniz Küçükgüzel’in patent sahibi olduğu iki çalışma Türk Patent Enstitüsü tarafından incelemeli ulusal patent olarak kabul edilmiştir.
Prof.Dr.Ş.Güniz Küçükgüzel’in ve Marmara Üniversitesi’nin (%30) patent sahibi olduğu TR2016/11217 nolu Türk Patent başvurusuna sahip  “Etodolak Tiyoeter Bileşikleri” başlıklı çalışma;  Prof.Dr.Ş.Güniz Küçükgüzel’in patent sahibi, Dr.Öğr.Üyesi Sevil Şenkardeş, Prof.Dr.Gülgün Tınaz, Doç.Dr.Seyhan Ulusoy’un buluş sahibi olduğu TR 2015/00480 nolu Türk Patent başvurusuna sahip “Quorum Sensıng (Çevreyi Algılama Sistemi) İnhibitor Aktivitesine Sahip Bileşikler” başlıklı çalışma ulusal incelemeli patent olarak kabul edilmiştir. Hocamızı ve araştırma ekibini Ulusal Patent başarılarından dolayı tebrik ederiz.