Fakültemizin, Farmasötik Kimya-İlaç Sentezi Ar-Ge Laboratuvarı açıldı.

Açılış töreni fakültemizin konferans salonunda gerçekleşti. Açılışa Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un yanı sıra Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Çelen, Prof. Dr. Ömer Akgiray, Prof. Dr. Hasan Korkut ve Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Murat Arısal katıldı. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Kübra Elçioğlu, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlkay Küçükgüzel, Polifarma İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kumrulu ve Polifarma İlaç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu açılışta yer alan isimler arasındaydı.

Açılışta söz alan Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlkay Küçükgüzel “Böyle güzel bir açılışta bir araya gelmek, fakültemizde bulunan herkese pratik bilgi kabiliyeti sağlayacak laboratuvarın açılışında bulunmak hepimize çok güzel ve güçlü duygular hissettiriyor. Gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Kübra Elçioğlu ise destek sağlayan bu açılışa katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt: “Üniversiteler bilgi birikimi, nitelikli, insan gücü ve araştırma potansiyeli ile sanayinin deneyimi ve finansal gücünü birleştirerek Sanayi-Üniversite iş birliği kapsamında katma değeri yüksek çıktıların oluşmasına zemin hazırlarlar.” diyerek, bu laboratuvar sayesinde hem lisans ve lisansüstü öğrencilerimize hem de nitelikli araştırmalar yapan akademisyenlerimize eğitim ve araştırma altyapı desteği sunulmuş olacağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, üniversiteye desteklerini esirgemeyen Polifarma İlaç’ın kurucusu ve onursal başkanı merhum Eczacı Sn. Necdet Nuri Kumrulu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kimya Yüksek Mühendisi Sn. Vildan Kumrulu’ya Marmara Üniversitesi adına içten teşekkürlerini sundu.

Türk ilaç sektörünün önde gelen yüzde yüz yerli sermayeli Polifarma İlaç’ın desteği ile oluşturulan laboratuvarın açılışında bulunan Polifarma İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kumrulu konuşmasında Polifarma İlaç’ın yola çıkış hikayesini ve Polifarma İlaç’ın kurucusu ve onursal başkanı merhum Eczacı Necdet Nuri Kumrulu’yu ve vizyonunu katılımcılara tanıttı. Polifarma İlaç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kimya Yüksek Mühendisi Vildan Kumrulu ise: “Türk Eğitim Derneği iş birliği ile hayata geçirdiğimiz “Ecz. Necdet Nuri Kumrulu Burs Fonu” ile Eczacılık Fakültesi öğrencilerine destek veriyoruz. Merhum Ecz. Necdet Nuri Bey de bu okulun mezunu olduğundan burası bizim için ayrı bir anlam da taşıyor. Umarım bu laboratuvar tüm öğrenci ve araştırmacılara fayda sağlar, gelişimlerinin önünü açar.” açıklamasını yaptı.

Etkinlik, laboratuvar gezisi ve kokteyl ile sona erdi.