Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemizin "Arabian Journal of Chemistry" Yayını

Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyemiz Doç.Dr. Muhammet Emin Çam'ın sorumlu yazar olarak yer aldığı "Synthesis and investigation of anti-inflammatory and anticonvulsant activities of novel coumarin-diacylated hydrazide derivatives" başlıklı orjinal araştırma makalesi Arabian Journal of Chemistry'de (Q1, IF:4.762) yayınlandı. Çukurova Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen bu çalışmada altı farklı kumarin türevi sentezlendi. Sentezlenen bu bileşiklerin anti-inflamatuvar ve antikonvülsan etkileri in vivo hayvan çalışmasıyla değerlendirildi. Çalışmada yer alan öğretim üyemiz ve tüm yazarları tebrik ederiz.

1.png (115 KB)

2.jpeg (78 KB)