MUPSA Kulübü tarafından çevirimiçi “Yurtdışında Eczacılık” konulu iki canlı yayın gerçekleştirildi.

MUPSA tarafından 15 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk yayında 2017-2018 MUPSA Başkanı İpek Erendor’un moderatörlüğünde fakültemiz mezunu, Londra’da Otsuka Global Farmakovijilans, Uyum ve İş Yönetimi Kıdemli Müdürü olarak görev yapan Ecz. Tuba Nihan Doruk ile kurumsal şirkette global ofis deneyimi ve salgın sürecinde iş hayatındaki değişimler hakkında konuşuldu. 18 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen ikinci yayında ise, 2014-2016 MUPSA Başkanı Naz Çakır’ın moderatörlüğünde, yine fakültemiz mezunlarından olan ve Hollanda’da Uluslararası Eczacılık Federasyonu'nda (FİP) Eğitim Politikaları ve Uygulamaları lideri olarak görev yapan Ecz. Nilhan Uzman’ın uluslarası bir eczacılık birliğinde çalışmak, bu birliğin fonksiyonları, Avrupa ve Türkiye’de Covid-19’un eğitime etkileri hakkında görüşlerini paylaştığı keyifli bir söyleşi yapıldı. Her iki çevirimiçi canlı yayında da, fakültemizdeki eğitimin ardından yurtdışında eczacı olarak görev yapan mezunlarımız Avrupa’ya yerleşme tecrübelerini ve yurtdışında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için öneri ve görüşlerini paylaştılar.