Öğrencilerimiz Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Birliği Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda (IPSF-PCE) Avrupa Birincisi Oldular

Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Birliği'nin (IPSF) 1989'dan beri düzenlediği Hasta Bilgilendirme Yarışması'nın (Patient Counseling Event) bölgesel aşamasında Beginner (1. ve 2. sınıf öğrencileri) kategorisinde Fakültemiz 2. sınıf öğrencisi Mustafa Selami Abacıoğlu ve Intermediate (3. ve 4. sınıf öğrencileri) kategorisinde 4. sınıf öğrencimiz Sümeyye Kavak Avrupa bölgesi (IPSF EuRO) birincileri olmuşlardır ve bölgelerarası finaline katılım hakkı kazanmışlardır. Hasta Bilgilendirme Yarışması eczacıların ve eczacılık öğrencilerinin hastalarla etkili iletişim kurmalarını, ilaç tedavi sorunlarını doğru biçimde değerlendirip çözmelerini ve hastalara ilaç tedavileri hakkındaki tüm bilmeleri gerekenleri verimli bir şekilde aktarmalarını değerlendiren bir yarışmadır. Bizleri gururlandıran öğrencilerimize final yarışmasında başarılar dileriz.