Öğrencilerimizden Fatma Timur'un yürütücü olduğu Doç. Dr. Turgut TAŞKIN’ın danışmanlığını yaptığı TÜBİTAK 2209-A proje başarısı

Fakültemiz ikinci sınıf öğrencilerinden Fatma Timur'un yürütücü olarak yer aldığı ve Doç.Dr.Turgut TAŞKIN’ın danışmanlığını  yaptığı  “Sideritis germanicopolitana subsp.viridis (Endemik) Bitkisinin Antioksidan, Antimikrobiyal,  Kalsiyum Oksalat Anti-kristalizasyon Enzim İnhibisyonu(Yara iyi edici , Anjiyotensin-I Enzim İnhibisyonu, Antikolinesteraz , Antiüreaz) Etkilerinin İncelenmesi ve Aktif Fenolik Bileşiklerin  HPLC-DAD ile Analizi” Başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından 2021 yılı 1.dönem 2209-A programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur. Öğrencimizi ve danışmanını tebrik eder, başarılar dileriz.

Fatma Timur.jpg (201 KB)