Öğrencilerimizden Hümeyra CİHANGİR’in yürütücü olduğu Doç. Dr. Turgut TAŞKIN’ın danışmanlığını yaptığı TÜBİTAK 2209-A proje başarısı

Fakültemiz dördüncü sınıf öğrencilerinden Hümeyra CİHANGİR’in yürütücü olarak yer aldığı ve Doç.Dr. Turgut TAŞKIN’ın danışmanlığını  yaptığı  “Ceterach officinarium Bitkisinin Antioksidan, Enzim İnhibisyonu (Yara İyileştirici, Antikolinesteraz, Anti-üreaz, Anjiyotensin-I Enzim İnhibisyonu), Antimikrobiyal, Anti-Biyofilm, Caenorhabditis elegans Modelinde Anti-enfektif Etkilerinin İncelenmesi ve Aktif Fenolik Bileşiklerin HPLC-DAD ile Analizi” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından 2021 yılı 1.dönem 2209-A programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur. Öğrencimizi ve danışmanını tebrik eder, başarılar dileriz.

Hümeyra Cihangir.jpg (49 KB)