Öğrencimiz Mustafa Selami Abacıoğlu Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Birliği Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda (IPSF-PCE) Dünya İkincisi Oldu

Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu [International Pharmacy Students Federation (IPSF)] bünyesinde düzenlenen Hasta Danışmanlığı Yarışması [Patient Counseling Event (PCE)] öğrencilerin ve jürinin canlı katılımıyla gerçekleşti. 13 Haziran’da başlayan ve 72 saat süren yarışmanın sonuçları jürinin yaptığı değerlendirmeden sonra 29 Haziran’da açıklandı.

Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu eczacıların kendi toplumlarında oynadığı önemli rolü daha iyi tanımaya yönelik devam eden girişimin bir parçası olarak, her yıl Hasta Danışmanlığı Yarışması düzenlemektedir. Yarışma eczacılık öğrencilerine danışmanlık becerilerini dostane ve rekabetçi bir ortamda iyileştirme ve sergileme fırsatı sunmaktadır. Yarışmanın amacı, eczacılık danışmanlık becerilerinin öneminin gösterilmesi, eczacıların toplum eğitimcisi olarak farkındalığının artırılması, ve geleceğin eczacılarının iletişim becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunulmasıdır.

İki turdan oluşan ve dili İngilizce olan yarışmanın ilk turunda, katılımcılar 72 saat içerisinde toplam dört adet vakayı cevaplayarak ikinci tura geçebilmek üzere rekabet etmişler ve dünyanın beş bölgesinden birer finalist belirlenmiştir. Final aşamasında yarışmacılara bir adet vaka verilmiş ve hastayı bilgilendirdikleri bir kısa film çekmeleri istenilmiştir. Değerlendirme sonucu Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2. sınıf öğrencimiz Mustafa Selami Abacıoğlu yarışma ikincisi olmuştur.

Bize bu gururu yaşatan öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.