Prof. Dr. Mesut Sancar’a Türk Eczacıları Birliği’nden Onur Ödülü…

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında 13 Ekim 2023 tarihinde Ankara’da düzenlenen ödül töreninde Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı ve Meslek Bilimleri Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Üniversitemizin Senato Üyesi olan Prof. Dr. Mesut Sancar’a Türk Eczacıları Birliği Prof. Dr. Mekin Tanker Onur Ödülü verildi. Eczacılık akademisinin ve mesleğinin duayenlerinden Prof. Dr. Mekin Tanker adına verilen onur ödülüne layık görülen değerli öğretim üyemiz Prof. Dr. Mesut Sancar, 1998 yılında kurulan Klinik Eczacılık Derneği’nin kurucu üyelerinden olup 2009 yılından itibaren kendi kurumu dışındaki birçok üniversitede klinik eczacılık dersleri vermiştir. 2003 yılından beri Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi tarafından yürütülen klinik eczacılık – farmasötik bakım konulu meslek içi eğitim programlarının eğitici kadrosunda yer alarak Türkiye’nin dört bir yanında çok sayıda meslek içi eğitim programı gerçekleştirmiş ve 2022 yılında TEB Akademi’nin Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Türk Eczacıları Birliği tarafından yürütülen birinci basamak sağlık hizmetlerine yönelik çeşitli projelerde koordinatör, danışman veya eğitici olarak yer almıştır. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Klinik Eczacılık Uzmanlık eğitim programının hazırlanması sürecinde aktif görev almıştır ve halen Eczacılıkta Uzmanlık Kurulu üyeliği görevine devam etmektedir. Ulusal Eczacılık Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) Yönetim Kurulu üyesidir. Uluslararası ve ulusal birçok makalesi, kitap bölümleri ve kongre tebliğleri bulunan Sancar, klinik eczacılık alanında 6’sı doktora mezunu olmak üzere çok sayıda akademiysen yetiştirerek Türkiye’de klinik eczacılık alanının kurumsallaşmasında önemli bir yer almıştır.