Yeni binamızdaki Eczacılık Tarihi Müzemiz 29 Temmuz 2020 tarihinde açılmıştır

1996-1999 dönemi Dekanımız Prof.Dr. Meral Keyer Uysal’ın zamanında 5 Haziran 1997 tarihli yönetim kurulu kararı ile, o dönemin kadrolu öğretim üyeleri Analitik Kimya Anabilim Dalı Başkanı ve Eczacılık Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Dölen, Arş.Gör.Dr. Ali Demir Sezer’in özenli ve değerli katkılarıyla kurulan, 2020 yılında; Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin Başıbüyük Sağlık Yerleşkesindeki yeni binasına taşınması ile Dekanlık katında 50 metrekarelik bir müze alanı tahsis edilmiş yeni alanda müzeye uygun tesisat ve altyapısı ile; Ecz. Ünal Hakkı Işıkçı Bey’in eczanesinin tarihi mobilyasını müzeye bağışlaması ile bütün müze mobilyaları ve bağışlanan tarihi eczane mobilyaları Abdi İbrahim İlaç Sanayii’nin sponsorluğunda tekrardan onarılan, Dönemin Dekanı Prof.Dr. Ş.Güniz Küçükgüzel tarafından Prof.Dr. Emre Dölen, Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Fakülte Müze Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Ali Demir Sezer’in katkıları ile yenilenen Eczacılık Müzemiz, Öğretim Üyelerimiz, idari personelimizin de hazır bulunduğu tören ile 29.07.2020 tarihinde açılmıştır. Ecz. Ünal Hakkı Işıkçı Bey’ e Dekanımız tarafından teşekkür plaketi sunulmuştur.