"1963'den Geleceğe""Sağlık Biyoteknolojisi – İlaç Endüstrisinde Biyoteknolojik Yaklaşımlar"

TÜBİTAK'ın "Üniversitelerde Ar-Ge Strateji Belgesi Hazırlatılması ve Uygulatılması" çağrısına istinaden Üniversitemiz tarafından hazırlanan ve kabul edilen "Marmara Üniversitesi'nde Biyoteknoloji Alanında Mevcut Ar-Ge Potansiyelinin Belirlenmesi ve Öncelikli Alanlara Yönelik Ar-Ge Stratejilerinin Oluşturulması" başlıklı projenin "Biyoteknoloji" genel başlığı altında ilgili proje konularının belirlenmesi amacıyla, projede İlaç Endüstrisinden katılımcıların ve akademisyenlerin de hazır bulunduğu "Sağlık Biyoteknolojisi – İlaç Endüstrisinde Biyoteknolojik Yaklaşımlar" konulu çalıştay, 9 Kasım 2016 Çarşamba günü 13:30 - 17:00 saatleri arasında M.Ü. Haydarpaşa Yerleşkesi, Eczacılık Fakültesi "Prof.Mustafa Nevzat Konferans Salonu"nda gerçekleştirlmiştir. Fakülte Dekan V. Prof.Dr.Ş.Güniz KÜÇÜKGÜZEL’in “1963’den Geleceğe” sloganı ile Fakültemizin kuruluşunun 53.yılında, Ulusal Stratejik planlarda hedef gösterilen ulusal biyoteknolojik ürünlerin ülkemizin katma değerindeki önemini vurgulayan açılış konuşması ile başlamıştır. MİTTO Koordinatörü ve Proje yürütücüsü Prof.Dr.Ahu Altınkut Uncuoğlu’da projenin kısa bir özetini katılımcılar ile paylaşmıştır. Çalıştayda İlaç Endüstrisinin ve akademisyenlerin çalışmalarını ve ortak işbirliklerin yapılabileceği konusunda paylaşımları olmuştur.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 09.11.2016 17:20:21 tarihinde güncellenmiştir.