16. Önlük Giydirme Töreni

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Fakültemize kaydolan birinci sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen 16. Geleneksel Önlük Giydirme Töreni 26 Eylül 2018 tarihinde Eczacılık Fakültesi Amfi-1’de M.Ü. Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği ve TEKB sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir. Tören, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel’in “ 2015 yılı itibari ile ECZAKDER tarafından tam akredite edilmiş ve uzun yıllardır ÖSYM yerleştirmelerinde Eczacılık Fakülteleri arasında 2. sırada yer alan Fakültemizin eğitim-öğretim ve akademik faaliyetleri, düzenlediği kongre ve sempozyumları, staj, ERASMUS, Öğrenci Kulüp etkinlikleri,  bireysel veya kurumsal olarak alınan ödülleri, ve Başıbüyük Yerleşkesinde inşaatı devam eden yeni binanın detaylarını paylaştığı açılış konuşmasıyla başlamıştır.  Tören İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreteri  Ecz. Serdar Göksan, TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Sait Yücel, M.Ü. Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği Başkan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Sevgi Karakuş,  geçmiş dönem Sağlık Bakanı ve SURDER Başkanı Ecz. Kazım Dinç ve  Rektör Yardımcısı  Prof.Dr. Mustafa Çelen’in açılış konuşmaları ile devam etmiştir. Törene ayrıca ECZAKDER Başkanı Prof.Dr. Sevim Rollas, M.Ü. Eczacılık Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr. Güler Yalçın ve İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Zehra Zeynep Ayna katılmıştır.

Protokol konuşmalarının ardından Fakültemize en yüksek ÖSYS puanı ile giren Engin Aktaşoğlu’na, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı sınıf birincilerine ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında ERASMUS ile yurt dışına eğitim almaya giden öğrencilerimize başarı belgeleri takdim edilmiştir. Takiben 16. Geleneksel Önlük Giydirme Törenine geçilmiş ve Anabilim Dallarımızın önlük giydirdiği törende öğrencilerimize “Eczacılık Fakültesi Eğitim Öğretim Rehberi” dağıtılmıştır. Tören İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Yönetim Kurulu üyesi ve Eczacıbaşı Sağlık Grubu Başkanı Ecz. Elif Çelik’in “Türkiye’de İlaç Sektörü ’nün Dünü ve Bugünü  ” konulu açılış dersi ile devam etmiştir. Tören beyaz önlüklü geleneksel toplu resim çekimi ile sona ermiştir.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 28.09.2018 16:17:21 tarihinde güncellenmiştir.