Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Yürütücülüğünde Yeni TÜSEB Projesi

Yürütücülüğünü Eczacılık Temel Bilimleri anabilim dalından Prof. Dr. Gülgün Tınaz’ın yaptığı ve proje ekibinde Biyokimya Anabilim dalından Prof. Dr. Azize Şener, Doç. Dr. Özlem Bingöl, Dr. Öğr. Üy. Halil Aksoy, Farmakognozi Anabilim dalından Doç. Dr. Ali Şen,  M.Ü. Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz ve Dr. Öğr. Üy. Mustafa Şengör, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Prof. Dr Seyhan Ulusoy, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayhan Oral ve Dr. Salih Can Suner’in yer aldığı  “Kronik Yaraların Tedavisi İçin Anti-bakteriyel ve Anti-Biyofilm Özellikte Doğal Polimer ve Bitkisel Etken Madde içeren Nanofiber Yerli Yara Örtüsü Üretimi” adlı proje TÜSEB tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur.

Proje kapsamında hem hastalara hem de sağlık sistemlerine oldukça yüksek maliyetler oluşturan diyabetik ayak yaraları ve diğer kronik yaraların tedavisinde kullanılabilecek; etkili, toksik olmayan ve doğal, bitkisel moleküller içeren, ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak yerli bir ürün üretilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, kronik yara tedavisinde ihtiyaç duyulan bu özelliklerde nanolif yapısında ticari bir ürün bulunmadığından, bu ürünün yerli imkanlarla üretilerek ihtiyaç duyulan boşluğu kapatması, böylece yerli markalaşmaya ve milli ekonomimize katkı sağlaması beklenmektedir.

tüseb 2021.jpg (12 KB)