Marmara Üniversitesi ve University Collage London işbirliği ile COVID-19'a karşı etkili maske geliştirildi.

Fakültemiz öğretim üyelerinden Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Emin Çam'ın yazar olarak yer aldığı Marmara Üniversitesi ile University College London işbirliğinde COVID-19'a karşı etkili, optimize edilmiş hava akışına sahip, yeniden kullanılabilir ve şeffaf yüz maskesi geliştirildi. Dünya COVID-19'a karşı etkili ve ekonomik bir maske üretememenin acısını çekerken, bu maske silikon kalıplar ile elektrik ihtiyacını ortadan kaldırılarak üretildi. Ekonomik ve kolay üretilebilen bu ergonomik maske sayesinde gelişmekte olan ülkeler de kendi maskelerini üretebilecek. Geliştirilen maske hakkında detaylı verilerin yer aldığı "A novel reusable anti-COVID-19 transparent face respirator with optimized airflow" başlıklı orjinal araştırma makalesi Bio-Design and Manufacturing (Etki değeri: 4.1, Q1) dergisinde yayınlandı.

Öğretim üyemizi ve yayında yer alan diğer araştırmacılar Hussain Alenezi ve Prof. Mohan Ediresinghe'yi tebrik ederiz.

Bu yayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: