"Patent Ön Araştırmasının Önemi" Konulu seminer

Bir patent başvurusu yapmadan önce, Ar-Ge masrafları, patent sürecindeki maliyetler ve zaman kaybı gibi kaynak israfları da düşünüldüğünde buluş konusu olan teknik alan ile ilgili bir ön araştırma yaparak bir buluşun yeni olup olmadığı konusunda genel bir fikre sahip olmanın öneminin artmış olması sebebiyle; üniversitemiz İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Müdürlüğü’nden Elif Zehra ATUKEREN tarafından, 24 Nisan 2019 Çarşamba günü fakültemizde öğretim üyeleri ile bilgi paylaşımını hedefleyen, “Patent Ön Araştırmasının Önemi İle İlgili Semineri” düzenlendi. Patent ön araştırmasının önemi, patent dökümanlarında yer alan bilgiler, patent ön araştırması yaparken dikkate almamız gereken patent terminolojisi örnekleri, patent arama motorlarının neler olduğu ve bazı patent arama motorlarının kullanımı özellikle espacenet (EPO patent arama motoru) kullanımının örneklerle aktarılması başlıklarında detaylı bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Program sorular cevaplandırılarak sona erdirildi.

Sunum için TIKLAYINIZ.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 26.04.2019 15:50:08 tarihinde güncellenmiştir.