"HİPAM'ın ve öğrenci klüpleri ile yaptığı Öğrenci Kalp Sağlığı projesinin Öğrenci Komite Başkanı Fadime Topal'dı."

 

 

Dekanımız Prof.Dr.Ş.Güniz Küçükgüzel’in yönetim kurulu üyesi olduğu Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HİPAM) tarafından ‘Öğrenci Kalp Sağlığı Projesi Yola Çıktık Buluşması 12.04.2018'de Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Üniversitemiz öğrencilerin kalp ve damar hastalıkları hakkında farkındalıklarını arttırmak ve kalp damar hastalığı risklerini saptamak proje amacı olan HİPAM’ın Müdürü Prof. Dr. Ali Serdar Fak “Ülkemizde hipertansiyon, sigara, hareketsizlik ve fazla kilo nedeniyle kalp damar hastalığı riski çok erken yaşlarda hızla arttığını, bu konuda gençlerimizin sağlığını korumak için konu hakkında farkındalığı arttırmak ve önlem almak durumunda olduğu için projenin önemini ve öğrenci kulüplerimizle birlikte yapıldığını belirten konuşma yapmıştır. İlk aşamada Göztepe Yerleşkesinde başlayan pilot olarak 1000 öğrencinin hedeflendiği projede Etkinliğin Öğrenci Komitesi adına konuşan Eczacılık Fakültesi öğrencisi Fadime Topal, özellikle öğrenci kulüplerinin aktif katılımıyla projenin çeşitlenecegini ve zenginleşeceğini ifade etti ve tüm öğrencileri projeye katılmaya davet etmiştir.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hakan Gündüz, Eczacılık Fakültesi Dekanı ve HIPAM yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, Daire Başkanları, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk, Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven katıldığı törende, Genç İnovatif Sağlıkçılar Kulübü (GİSK), HİPAM ve Türk Kalp Vakfı desteği ile hazırlanan “Kalp Sağlığı İçin Gençler Kortta” tenis projesi ödülleri ve kupaları da verildi. Turnuvada dereceye giren oyuncular, ödüllerini ve kupalarını, HİPAM Yönetim Kurulu Üyesi Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel’in elinden aldılar.

 

 

 

 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 27.04.2018 15:54:22 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM