Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Klinik Eczacılık Derneği’nin işbirliğiyle 14 Mayıs Eczacılık Günü ve 2. Marmara Klinik Eczacılık Günleri 14 Mayıs 2019 tarihinde Amfi-1'de gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal marşı ardından TİTCK 2.Başkanı, İEO Başkanı ve İEİS Başkanı’nın 14 Mayıs Eczacılık Günü kutlama mesajları iletildi. Açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nün anlam ve önemine değinirken, eczacılık mesleği ve Fakültenin akademik ve öğrenci başarılarına de yer verdi. Törene davetli olarak katılan geçmiş dönem milletvekili ve TEB Yönetim Kurulu Başkanı, 1972 mezunumuz Ecz.Mehmet Domaç konuşmasında M.Ü. Eczacılık Fakültesinin ve Türk Eczacılık mesleğinin tarihçesinden bahsetti.
Açılış konuşmalarının ardından, 16. Ulusal Hasta Bilgilendirme, Farmafikir4, İEO sosyal sorumluluk yarışmalarından ve Üniversitemiz Korfbol takımında yer alan ödül almış olan eczacılık öğrencilerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Akademik ve idari personelin, öğrencimizin bir araya gelmesiyle 5 Nisan’da kurulan Marmara Eczacılık Müzik Topluluğunun konseri büyük bir coşkuyla izlendi. Geçmiş dönem TEKB yönetim Kurulu Ecz.Mustafa Turunç, M.Ü.Eczacılık Fakültesi mezunu olarak Fakültenin eğitim ve sosyal etkinlikleri ile ayrıcalıklara sahip olduğunu ifade etti.
Sempozyuma akademik personel, eczacı ve öğrenci olmak üzere yaklaşık 100 kişi katıldı. “Diyabet ve Eczacı” konulu sempozyumun ilk sunumu Klinik Eczacılık Derneği Başkanı ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikret Vehbi İzzettin tarafından “Klinik Eczacılıkta Neredeyiz?, sonraki sunum ise Klinik Eczacılık Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şule Apikoğlu Rabuş tarafından “Diyabet Hakkında Eczacının Bilmesi Gerekenler” başlığıyla gerçekleştirildi.
Öğleden sonraki ilk oturumda Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mesut Sancar “Diyabet Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar: Hasta Eğitimi ve İzlem” konulu bir sunum, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune EAH Diyabet Hemşiresi İlksen Özsoy ise insülin kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri olgu örnekleri üzerinden anlattı. Sempozyumun son konuşmacısı DeVita Firması Ürün Müdürü Nizamettin Kurtoğlu da glukometre kullanımı hakkında pratik bilgiler verdi.
Sempozyum törene katılanlara ve katkı sunanlara yapılan teşekkür konuşmasıyla sona erdi.
Etkinlikte gün boyu Dr.Öğr.Görevlisi Asude Balaban’ın “Fotoğraf ve Drama” dersi kapsamında 1. sınıf öğrencilerimizle birlikte hazırladığı karma fotoğraf sergisi de yer aldı.
Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 16.05.2019 14:50:23 tarihinde güncellenmiştir.