8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü fakültemizde gerçekleştirilwn bir panelle kutlandı. İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Türkan Dağoğlu'nun da konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik dekanımız Prof. Dr. Gülden Z. Omurtag'ın açılış konuşması ve kutlama mesajıyla başladı. 100'ü aşkın öğrenci ve akademisyenin izlediği panelin ilk konuşmasını yapan Sn. Dağoğlu, kadının çalışma hayatında aktif rol alması gerektiğini ve eğitimin kadına karşı şiddetin önlenmesinde önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Kendisi de anne ve akademisyen olan Dağoğlu, ailesinden ve yaşamından verdiği örneklerle öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. İslam dininin kadına değer veren bir din olduğunu hatırlatan İstanbul Milletvekili, kadına karşı şiddetin sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde olduğuna dikkat çekti.  Prof. Dr. Türkan Dağoğlu'na plaketi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hamza Kandur tarafından takdim edildi.   

 

         
                   
         
                   
         
                   
         

 

Panelin ikinci konuşmacısı olan Uzm.Ecz. Belkıs Ünver aile-içi şiddetin nedenlerinden, şiddete uğramış kadınların başvurabilecekleri mercilerden, bir sağlık mensubu olan eczacıların sosyal sorumlulukarından bahsetti. Yer aldığı bazı kurululşarda aile-içi şiddetin önlenmesine yönelik olarak yapmış oldukları projelerden örnek veren Ünver, konuşmasını 3S formülü olarak açıkladığı sevgi, saygı ve soruımluluk içerikli reçete örneğiyle tamamladı.

Günün son konuşmacısı olan Tıp Etiği ve Deontoloji AD öğretim üyesi ve aynı zamanda bir hukukçu olan Öğr.Gör.Dr. Gürkan Sert kadına karşı şiddeti yasalar bağlamında ele alarak, yaşanmış 3 olgu örneği üzerinden sağlık çalışanlarının hukuki ve etik sorumluluklarına değindi. Özellikle istemli gebelik sonlandırmanın gerekçeleri üzerinde de duran Sert, konuşmasını henüz 3 yaşında olan kızı da dahil dünyadaki hiç bir kız çocuğunun, hiç bir kadının ve hiç kimsenin hayatlarının hiçbir döneminde şiddete mazruz kalmamaları dileğiyle tamamladı. Panelin arıdndan İstanbul Mlletvekili Prof. Dr. Türkan Dağoğlu fakültemizde bir süre daha kalarak, dekanlıkta bulunan müzemizi gezdi ve eczacılık eğitimi ve fakültemiz hakkında bilgi aldı.

Davetli konuşmacılarıızın özgeçmişine buradan ulabailirsiniz.

Etknliğin Marmara Medya Merkezi'ndeki haberini görmek için tıklayınız.     


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 09.03.2013 08:22:30 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM