İlaç ve Eczacılıkta Patent Uygulamaları Anlatıldı

Mezunlar Derneğimizin davetlisi olarak fakültemizde bulunan INKOVAT Fikri Mülkiyet Hizm. Ltd. Şirketi kurucusu Aydın MUTLU 21 Mayıs 2013 tarihinde İlaç ve Eczacılıkta Patent Uygulamaları konulu bir seminer verdi. Öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerin de izlediği etkinlikte Dernek Başkanı Prof.Dr. Ş.Güniz KÜÇÜKGÜZEL, yaptığı açılış konuşmasında eczacılık fakültesi mezunlarının patent vekili olma konusunda yeterli donanıma sahip olduğunu, ülkemizde inovasyon düşünceleri ile katma değere dönüşebilecek, patentlenebilir yeni etken maddelere ve yeni formulasyonlara imza atabileceklerini, bu adımlar ile ekonominin canlanabileceğini ve ülke ekonomisine önemli bir katkı olabileceğini söyledi. INKOVAT Fikri Mülkiyet Hizm. Ltd. Şirketi kurucusu Aydın MUTLU konuşmasında patent, buluş kavramları, patentin ekonomik faydaları, patent başvuru türleri, patentten doğan kanuni haklar, patent araştırmasının nasıl yapılacağı, istemlerin önemi, korunabilir patentler, ilaç ve eczacılıkta patent uygulamaları hakkında bilgi verdi. Öğrenci ve akademisyenlerin soruları ile etkileşim halinde geçen etkinlik sonunda Aydın MUTLU’ya dernek başkanı Prof. Dr. Ş.Güniz Küçükgüzel tarafından fakültemiz adına bir teşekkür belgesi ve Mezunlar Derneğimiz tarafından hazırlanan 20.yıl plaketi takdim edildi.

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 24.05.2013 07:53:03 tarihinde güncellenmiştir.