Öğrencilerimiz Farmakon Kongresi İçin Erzurum'daydı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Farmakon 2013 öğrenci kongresine Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden katılan 23 öğrencimiz 8-10 Mart 2013 tarihleri arasında Erzurum’daydı. Kongre cuma günü açılış konuşmalarının ardından Dr. Ecz. Halil Tekiner’in “Kültürel Bir Fenomen: Eczacılık Tarihi” isimli sunumuyla başladı. Sonra Prof. Dr. Hüsnü Can Başer “Türkiye’deki Aromatik ve Tıbbi Bitkiler”, Prof. Dr. Azmi Yalçın “Halkın Gözünde Eczacılık”, Ecz. Hasan Yücel “Dünden Bugüne Eczacılık”, Ecz. Mustafa Turunç “Türkiye’de Eczacı Kooperatifleri ve Eczacılığa Kattığı Değerler” isimli sunumları yaptılar. Günün son konuşmacısı olarak İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Semih Güngör “6197 Işığında Serbest Eczacılık” isimli konuşmasını interaktif bir şekilde gerçekleştirdi. Birçok fakülteden katılımcı olarak gelen öğrenciler, Semih Güngör’e yeni çıkan yasa ile ilgili olarak sorular sordular.   

Palandöken eteklerindeki bir otelde konaklayan öğrencilerimiz diğer fakültelerden gelen öğrencilerle birlikte Erzurum’un otantik bir lokantasında akşam yemeği yiyerek, Erzurum Evleri’ni gezme şansı buldular.

Kongrenin ikinci günü Yrd.Doç.Dr. Nurcan Kılıç Baygutalp’ın “İlaçta Reklam” sunumuyla başladı. IPSF ve EPSA sunumlarından sonra Dilek Gezicioğlu “Kârlı Verimli Eczane İşletmeciliği”, Prof. Dr. Filiz Meriçli “Eczacılığın Geleceğinde Fitoterapötikler” adlı sunumlarını gerçekleştirdiler. Eczane Koçu Bahardır Bülgin ise “Eczane Yeri Seçimi ve Eleman Alımı” isimli sunumunu paylaştı. Kongrenin son oturumunda ise mezunlar ile söyleşi yapıldı. Konuşmacılar arasında bizim fakültemizden mezun olup şu anda Farmasötik Kimya AD’nda doktorasını yapmakta olan Göknil Pelin Coşkun da vardı. Akşam gala yemeği ve 10 Mart Pazar günü Erzurum’un tarihi yerlerine yapılan gezilerin ardından öğrencilerimiz İstanbul’a döndüler.

Öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlayan Farmakon 2013’ün başkanı Erdal Erdoğan Kart’a ve organizasyon ekibine, kongreye katılarak bu bilgi ve fotoğrafları bizimle paylaşan sevgili öğrencimiz Eyüp Talha Kocacık’a teşekkür ederiz  

 

         
                   
         
                   

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 30.03.2013 09:09:23 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM